Connect with us
Barna,despre cazul din Galați:Este nevoie de intervenția CSAT pentru o restructurare a instituțiilor

Politic

Președintele USR: „Când PSD va declanșa suspendarea Președintelui, toate etapele subsecvente, inclusiv referendumul, trebuie să fie realizate”

Preşedintele USR, Dan Barna, a declarat miercuri că în momentul în care PSD va declanşa suspendarea preşedintelui toate etapele subsecvente, inclusiv referendumul, trebuie să fie realizate.

„Din discuţiile pe care le-am avut cu specialişti în Drept constituţional, poziţia pe care o avem şi cea care este conformă cu Constituţia este aceea că în momentul în care se declanşează procedurile de suspendare a preşedintelui acestea nu mai pot fi retrase. Nu e genul de iniţiativă în care hai că te suspend un pic, două săptămâni, după care nu te mai suspend.

În momentul în care PSD va declanşa suspendarea preşedintelui, că am înţeles că de ieri românii au fost ameninţaţi în mod explicit şi direct cu acest lucru, în momentul în care această suspendare se va declanşa, toate etapele subsecvente, inclusiv referendumul, trebuie să fie realizate.

Citește și: Ce spune Liviu Dragnea despre suspendarea președintelui Iohannis: “Voi face tot ce îmi stă în putință ca România…

Adică nu există, în opinia noastră cel puţin, varianta aceasta în care PSD face o suspendare doar de gust, până toate legile toxice care aruncă România în braţele Rusiei vor trece.

Citește și: Raluca Turcan: „Planul de a-l suspenda pe Președinte ar însemna o lovitură de stat”

După care preşedintele să fie reaşezat într-o ţară golită de sens şi democraţie„, a spus Barna, la Palatul Parlamentului, întrebat dacă este posibilă o suspendare a preşedintelui care să nu ducă totodată şi la demiterea acestuia.

Barna așteaptă ca Președintele să ia o hotărâre în ceea ce o priveste pe Laura Codruța Kovesi

Barna a menţionat că aşteaptă ca preşedintele Klaus Iohannis să ia o hotărâre cu privire la decizia Curţii Constituţionale care se referă la revocarea şefei DNA, adăugând că nu poate face speculaţii legate de faptul că Iohannis ar putea fi acuzat de înaltă trădare dacă nu respectă hotărârea CCR.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Politic

To Top