Connect with us
Proteste ianuarie 2018: Peste 3.000 de oameni protestează la Cluj; la Timişoara protestatarii au dus “caracatița corupției”

Politic

Proteste ianuarie 2018: Peste 3.000 de oameni protestează la Cluj; la Timişoara protestatarii au dus “caracatița corupției”

Proteste ianuarie 2018 – Peste 3.000 de oameni protestează, sâmbătă seara, faţă de modificările legilor justiţiei, la Cluj-Napoca. La Timişoara, protestatarii au adus “caracatița corupției”, făcută dintr-un material roșu, pe care a fost lipită o imagine cu Liviu Dragnea, iar pe tentacule pozele altor lideri politici.

Proteste ianuarie 2018 Cluj

Proteste ianuarie 2018. În centrul municipiului Cluj-Napoca protestează, la această oră, peste 3.000 de persoane. Oamenii cer demisia Guvernului și urează liderului PSD, Liviu Dragnea, „La mulți ani, cu executare”.

Participanții la protest s-au adunat sâmbătă seara pe Bulevardul Eroilor din Cluj-Napoca având pancarte cu mesaje precum „Dragnea tot nu scapi de pușcărie”, „Penalii nu au ce căuta la guvernare” sau „Suntem cu ochii pe voi”.

Ei scandează „Dragnea nu uita, România nu-i a ta”, „Demisia”, „Jos PSD”, „Jos Guvernul”, „Hoții”, „Dragnea la mulți ani, cu executare”, „Dragnea și ai lui, trădătorii neamului”, „București nu uita, Clujul e de partea ta” şi „Anticipate”.

Unul dintre organizatori a declarat că protestul este organizat împotriva modificărilor preconizate de PSD la legile justiției. „Nu dorim ca penalii să fie numiți în funcții publice”, a spus acesta.

La protestul de la Cluj sunt pezenți și lideri USR.

Timişoara Proteste ianuarie 2018

Aproximativ 2.000 de persoane s-au adunat, sâmbătă seara, în centrul Timișoarei, pentru a protesta față de Legile Justiției, o “caracatiță a corupției”, cu chipul lui Liviu Dragnea, fiind formată pe platoul din fața Operei.

“Caracatița corupției” a fost confecţionată dintr-un material roșu, pe care a fost lipită o imagine cu Liviu Dragnea, președintele PSD.

Caracatița are 15 tentacule, iar la capătul fiecăruia a fost prinsă câte o fotografie cu mai mulți miniștri sau lideri ai PSD-ALDE, printre care Călin Popescu-Tăriceanu, președintele ALDE, Carmen Dan, ministrul de Interne, sau Gabriela Firea, primarul Bucureștiului.

“Caracatița corupției” a fost ridicată de 15 protestatari, în timp ce timișorenii i-au huiduit pe cei aflați în imaginile prinse de tentacule.

“Ieșim în stradă pentru a apăra statul de drept, să arătăm clasei politice că ne pasă de ce dorește să adopte”, a declarat Adrian Marcu, unul dintre protestatarii din centrul Timișoarei.

Proteste ianuarie 2018. Manifestanții țin în mâini pancarte cu mesaje precum “Autonomie ținutului Teleorman” sau “E prea bine-n închisoare, V-aș închide în spitale” şi strigă “București, rezistă București” și “Rezistăm, nu cedăm”. De asemenea, oamenii cântă imnul României.

Protestatarii intenționează să plece într-un marș pe străzile Timișoarei.

Faţă de modificările legilor justiţiei au loc proteste, sâmbătă seara, şi la Galaţi, unde peste 400 de oameni au ieşit în stradă, la Bistriţa şi la Constanţa cu câte 200 de participanţi până la această oră, la Braşov cu peste 400 sau la Sibiu cu 100. Numărul protestatarilor este, însă, în continuă creştere.

VIDEO – proteste în marile orașe din țară.

Adrian Vrauko este project managerul site-ului huff.ro Contact: adrian@huff.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Politic

To Top