Connect with us
PSD se luptă să-l îndepărteze pe Sorin Grindeanu

Politic

PSD a convocat sedința CExN la ora 14:00. Ce se întamplă cu premierul Sorin Grindeanu

PSD este într-o postură mai puțin obișnuiță, se luptă să-și îndepărteze propiul premier. Membri PSD se străduie să găsească soluții pentru a ieși din criza politică generată chiar de aceștia.

Sorin Grindeanu a declarat ferm că nu va demisiona din funcție, iar asta le dă mari bătăi de cap celor din PSD, care au convocat o nouă sedință CExN pentru, astăzi, la ora 14:00.

Partidul Social Democrat a convocat pentru joi, la ora 14.00, ședința Comitetului Executiv Național, în care va discuta despre numele viitorului premier și ce soluții sunt pentru a depăși criza politică.

CExN al PSD va decide, joi, calea de urmat în condițiile în care premierul Sorin Grindeanu nu a demisionat ca urmare a retragerii sprijinului politic, iar președintele Klaus Iohannis a anunțat că va convoca consultări pe tema desemnării unui nou premier doar dacă șeful actual al Executivului aflat în funcție demisionează sau este demis constituțional, prin moțiune de cenzuză.

PSD ar putea decide inclusiv depunerea unei moțiuni de cenzură care să ducă la demiterea constituțională a lui Grindeanu de către Parlament.

Sorin Grindeanu, care spunea miercuri că este de 20 de ani în partid, ar putea fi exclus la ședința de azi, după ce în CExN al PSD de miercuri membrii au votat ca cei care vor face parte dintr-un guvern care nu e susținut de partid, să fie excluși.

Preşedintele Klaus Iohannis a primit, joi, scrisoarea liderilor PSD şi ALDE prin aceştia anunţă retragerea sprijinului politic pentru premierul Sorin Grindeanu, a declarat purtătorul de cuvânt Mădălina Dobrovolschi. Aceasta a anunțat că în mometul de față nu se întrunesc condițiile constituționale pentru ca șeful statului să convoace consultări cu partidele pentru numirea unui nou premier.

Sunt Adrian Vrauko si de 14 ani lucrez în presa online. Am început ca redactor la Realitatea TV, am continuat mai apoi la Pro TV, Kanal D. Iar din 2014 am infiintat Revista Teo Trandafir, continuand cu HUFF.ro si multe alte site-uri din grupul AIR24. La HUFF.ro sunt Editor Of The Day si coordonez echipa editoriala.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Politic

To Top