Connect with us
Președintele României, Klaus Iohannis, ar putea fi suspendat susțin surse din PSD

Politic

UPDATE PSD: În ce situaţie va fi președintele României SUSPENDAT

PSD ar pregăti suspendarea președintelui Klaus Iohannis, susțin surse din partid pentru ziarul Libertatea, dupa ce social democrații au analizat declarațiile făcute de președintele României în decursul zilei de marți.

Actualizare, 22:08 – Lia Olguța Vasilescu a declarat că președintele va fi suspendat dacă nu grăbește decizia în ceea ce o privește pe Laura Codruța  Koveși.

În cazul în care președintele României ar fi suspendat, timp de 30 de zile, președinte interimar ar fi Călin Popescu Tăriceanu, conform constituției, șeful senatului fiind cel care preia funcția.

Planul PSD pare a fi pus unul bine pus la punct, prin această mișcare Laura Codruța Koveși ar putea fi revocată imediat.

Iată comunicatul de presă remis către huff.ro:

Dan Nica, liderul europarlamentarilor PSD, trage un semnal de alarmă cu privire la tergiversările șefului Statului de a aplica decizia CCR privind soluționarea conflictului dintre președinte și ministrul Justiției, subliniind că un refuz ar produce consecințe extrem de grave, atât la nivel național, cât și la nivel european.

”Tergiversările Președintelui sunt complet nejustificate, iar fiecare zi care trece fără ca acesta să aplice decizia CCR îl apropie mai mult de statutul de președinte neconstituțional.

Refuzul său ar genera consecințe grave atât în plan intern, cât și european. Un astfel de demers ar scoate România de pe harta țărilor cu democrații consolidate!

Președintele ne spune, practic, că orice decizie a unei instanțe de judecată din România poate fi pusă în discuție, în loc să fie executată. Este un gest iresponsabil și un act de agresiune la adresa ordinii constituționale a României!”, subliniază Dan Nica.

Liderul europarlamentarilor PSD mai arată că ideea declanșării unei dezbateri publice pe tema deciziei CCR este un nonsens, de vreme ce Curtea este singura instituție abilitată să stabilească interpretarea corectă a Legii fundamentale.

”Deciziile Curții nu pot face obiectul dezbaterilor publice. Deciziile CCR se execută! Cum să dezbați ceva ce este definitiv și irevocabil conform legii? Ne aflăm în fața unui precedent extrem de periculos, prin care însuși Președintele țării îndeamnă la nesupunerea în fața legilor și instanțelor judecătorești, doar pentru că o decizie nu este pe placul său.

Iar insinuarea Președintelui că se dorește afectarea independenței procurorilor reprezintă o acțiune gravă de intoxicare a opiniei publice, în condițiile în care motivarea CCR precizează explicit: <>”, mai arată Nica.

Adi Ioan este editor senior la Huff.ro

6 Comments

6 Comments

  1. Pavel

    2018-06-19T20:09:01+03:00 at 20:09

    Să-și da demisia hoți din PSD nu nu nu președintele care încearcă să facă dreptate..

  2. Liviu

    2018-06-15T23:45:33+03:00 at 23:45

    Suspendarea!

  3. Opris Aloisia Monica

    2018-06-14T08:25:10+03:00 at 8:25

    ATACUL ASUPRA PRESEDINTELUI INSEAMNA ATAC ASUPRA POPORULUI ROMAN si ASUPRA GENERATIEI URMATOARE.
    DACA ITI PASA DE COPIII TAI, ROMANE ESTE CAZUL SA-I APERI !
    SEFUL PSD a promis ca daca nu indeplineste litera de litera, PROGRAMUL cu care a castigat alegerile, , isi da demisia. Deoarece constatam ca acum are cu totul alt program, este cazul sa se tina de promisiune ca un adevarat barbat de stat .DEMISIA !!!

  4. potirniche gheorghe

    2018-06-14T08:06:11+03:00 at 8:06

    Nu sunt de acord.

  5. AURELIA CATALINA BUZEA ZARNESCU

    2018-06-13T18:40:23+03:00 at 18:40

    DA DA DA !

  6. Rodica Gabriela Kalimtzakis

    2018-06-12T22:15:37+03:00 at 22:15

    NU, NU, NU .

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Politic

To Top