Connect with us
mihai fifor ministrul apararii

Politic

Schimbare guvernamentală la PSD. Ministrul Economiei, Mihai Fifor, a devenit ministru al Apărării

PSD a decis să-l propună în funcția de ministru al Apărării pe Mihai Fifor, actual ministru al Economiei în guvernul Tudose și lider al senatorilor PSD. Propunerea a fost acceptată de președinte.

UPDATE: Mihai Fifor și Gheorghe Șimon au depus jurămintele la Cotroceni.

Stire initiala

„Ca ministru al Economiei a lucrat îndeaproape cu ministerul Apărării”, a spus șeful PSD Liviu Dragnea, care a mai precizat că președintele Klaus Iohannis ar fi de acord cu această propunere.

Mihai Fifor a mai fost președinte al comisiei parlamentare pentru alegerile din 2009 și s-a făcut remarcat când a citit textul moțiunii de cenzură contra Guvernului Grindeanu.

Deputatul PSD de Baia Mare Gheorghe Șimon va fi noul ministru al Economiei. Acesta nu are experienta guvernamentala. El a fost pe rand consilier local, consilier judetean si deputat (din 2012, e la al doilea mandat). A condus ca director general o firma intrata in insolventa, scrie HotNews.

Mihai Fifor (45 de ani)s-a născut pe 10 mai 1970 la Drobeta Turnu Severin, într-o familie de profesori. Și-a făcut studiile gimnaziale, primare și liceale în orașul natal, după care a absolvit Facultatea de Litere a Universității din Craiova, obținând aici licența și masterul

În 1994 a devenit cercetător științific în cadrul Institutului de Cercetări Socio-Umane “C.S. Nicolaescu-Plopsor” al Academiei Române. Din 2003, este doctor în științe, titlu obținut tot la Universitatea din Craiova.

În 2001 a devenit director al Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Dolj. În februarie 2005, el a devenit manager Muzeul Regional al Olteniei.

În anu 2007, Mihai Fifor a absolvit cursurile de master în managementul afacerilor publice de la SNSPA, iar în 2009 a absolvit Colegiul Național de Apărare și Colegiul Național de Afaceri Interne din cadrul Academiei de Poliție.

În anul 2010 a fost ales președinte al Organizației Municipale PSD Craiova.

În Legislativul anteriro, Mihai Fifor a fost preşedintele Comisiei pentru transporturi şi energie, dar a făcut parte şi din Comisia specială comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru aderarea României la spaţiul Schengen. În februarie 2013 a fost ales membru supleant în Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei.

În martie 2014, Fifor a fost ales preşedintele Comisiei parlamentare de anchetă privind terenurile de la Nana (judeţul Călăraşi).

El a fost propus în iunie 2015 să-l înlocuiască pe Ioan Rus la Transporturi, dar președintele Klaus Iohannis a respins această propunere.

Vezi aici ce declarație de avere are Mihai Fifor!

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Politic

To Top