Connect with us
Schimbarea schimbării Grațierea pentru mită, respinsă

Politic

Schimbarea schimbării: Grațierea pentru mită, respinsă

Aleșii s-au sucit după ce ieri au aprobat o serie de modificări ale Codului Penal. Grațierea pentru mită și trafic de influență a fost respinsă astăzi în Comisia Juridică a Senatului, după ce PNL și USR au cerut reluarea votului.

Aleșii s-au sucit. Grațierea rămâne un vis

Propunerea celor două partide din opoziție a fost votată cu 5 voturi „pentru” și 4 abțineri. Inițiatorii amendamentelor au fost Traian Băsescu, Liviu Brăiloiu și Șerban Nicolae. Cei condamnați pentru fapte de corupție urmau să fie grațiați cu condiția recuperării prejudiciului din dosarele penale.

Premierul Sorin Grindeanu a scris ieri pe Facebook că guvernul său nu susține sub nicio formă aceste amendamente, iar Liviu Dragnea, șeful PSD, s-a dezis complet de inițiativa colegului său de partid, Șerban Nicolae.

„Domnul Dragnea a declarat ceea ce a declarat în mod constant. Mie mi se pare firesc, nu e o noutate, nu știu de ce ar trebui să fie o surpriză. A spus că nu este de principiu în favoarea grațierii, ci este categoric împotriva grațierii faptelor de corupție. (…) Este o chestiune de politică penală. Unii au o opinie, alții au altă opinie.

CITESTE SI: Protest în București miercuri, după aprobarea amendamentelor privind grațierea corupților

CITESTE SI: Grațierea, pe masa CSM. Ce spune Kovesi despre grațiere

Spre exemplu, am văzut că domnul prim-ministru am văzut că nu susține amendamentele, ci susține proiectul Guvernului. E un punct de vedere (…). Probabil că Guvernul are deja banii pregătiți pentru amenda de la CEDO. În afară de recursul compensatoriu propus pe vremea lui Florin Iordache, Guvernul nu a dat încă altă soluție alternativă”, a comentat Șerban Nicolae, scrie știrileprotv.ro.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Politic

To Top