Connect with us
Traian Băsescu: Moţiunea de cenzură este un gest politic obligatoriu

Politic

Se unește România cu Republica Moldova? Anunțul făcut de Traian Băsescu

Despre unirea României cu Republica Moldova s-a tot vorbit în ultima vreme, iar aceasta era principala temă de campanie a fostului președinte Băsescu.

Acesta le cere astăzi celor două parlamente să voteze în cel mai scurt timp unirea dintre cele două țări care cândva erau o singură patrie.

„Suntem în Piaţa Marii Adunări Naţionale. Foarte mulţi, în România, nu ştiu de ce această piaţă se numeşte Piaţa Marii Adunări Naţionale, şi le spunem acum: aici, românii din Republica Moldova au dat în 1989 bătălia pentru limba română.

300.000 de români din Republica Moldova au cerut ca limba română să le fie limbă de stat”, a spus Traian Băsescu.

„Aici, astăzi, venim cu al doilea mare eveniment şi cerem parlamentelor de la Bucureşti şi Chişinău ca, în cel mai scurt timp, în cinstea Centenarului Unirii, să voteze din nou unirea”, a continuat fostul şef al statului.

Mare Adunară Centenară are loc la Chișinău astăzi, iar acolo s-au dus mai mulți politicieni români și diplomați reputați.

La Chișinău au ajuns Băsescu, Ludovic Orban și Dan Barna de la USR, notează site-ul știripesurse.ro.

CITEȘTE ȘI: O româncă de 19 ani a intrat cu mașina într-un copac, în Italia

Băsescu vrea unirea cu orice preț

Preşedintele PMP, Traian Băsescu, a vorbit despre proiectul „Unirea României cu Republica Moldova” al partidului pe care îl conduce, considerând că acesta este adevăratul proiect de ţară. Mai mult decât atât, în îndeamnă pe aleșii locali să voteze dorința de unire cu Republica Moldova.

El a menţionat că 106 localităţi din R. Moldova au votat simbolic, în consiliile locale, unirea cu România.

„România este singura ţară afectată de Pactul Ribbentrop-Molotov şi care nu a îndepărtat efectele acestui pact criminal. (…) Singura ţară care nu a făcut actul de demnitate naţională de a-şi recupera teritoriile samavolnic răpite de Pactul Ribbnetrop-Molotov este România.(…)

De altfel, cred că acesta este adevăratul proiect de ţară. Glume de genul „Să intrăm în zona euro” – proiect de ţară, „Să intrăm în Schengen” – proiect de ţară sunt de un ridicol absolut pentru că noi avem aceste obligaţii prin Tratatul de aderare la UE.

Noi considerăm că acesta este adevăratul proiect de ţară – reunificarea ţării – şi vom demara o campanie de explicare a acestui proces îndemnând consiliile locale să voteze îm mod simbolic, ca semnal de răspuns pentru gestul comunităţilor din Republica Moldova, dorinţa de unire cu aceasta„.

A afirmat Băsescu marţi după şedinţa Consiliului Executiv Naţional al Partidului Mişcarea Populară.

Daniel Șuta, editor senior

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Politic

To Top