Connect with us
Sebastian Ghiță a depus plângere penală împotriva lui Kovesi

Politic

Sebastian Ghiță a fost eliberat din închisoare pe cauţiune

Sebastian Ghiță a fost eliberat din închisoare pentru o cauțiune de 200.000 de euro pe care acesta trebuie să o achite statului sărb. Fostul parlamentar nu are voie să părăsească orașul Belgrad.

Sebastian Ghiță a scăpat de închisoare imediat după ce a achitat cei 200.000 de euro ceruți de procurori și cu acordul acestora. Decizia vine după ce avocatul apărării a cerut instanței revocarea măsurii de arest și eliberarea lui Sebastian Ghiță.

Fostul parlamentar are obligația de a rămâne într-o reședință temporară pe teritoriul orașului Belgrad și de a se prezenta la o secție de poliție de două ori pe lună, conform Mediafax.ro.

Pașaportul lui Ghiță a fost confiscat de instanță.

În cazul în care Sebastian Ghiţă părăseşte rezidenţa fără aprobarea instanţei, atunci magistraţii vor confisca, fără consimţământul acestuia, cauţiunea depusă pentru eliberare.

Fostul parlamentar a fost prins în Belgrad, pe 13 aprilie. Potrivit unor surse apropiate anchetei, reținerea lui Sebastian Ghiță s-a făcut la ora 23.45, acesta fiind pe o stradă din Belgrad, alături de fratele său. La legitimare, Ghiță a prezentat un act de identitate și un permis sloven, în timp ce fratele său le-a dat polițiștilor actele reale.

În România, fostul parlamentar a fost văzut ultima oară în noaptea dinspre 19 spre 20 decembrie 2016, când pleca de la un eveniment organizat de SRI. Acolo a participat în calitatea sa de membru al comisiei parlamentare de control, moment în care polițiștii care îl filau, la cererea procurorilor, l-au pierdut. Potrivit unor surse, Ghiță conducea pe DN1 cu peste 200 km/h, iar la un moment dat un alt autoturism i-ar fi blocat pe poliţişti. Ulterior, maşina lui Ghiţă a fost găsită la locuinţa sa, astfel că polițiștii au crezut că doarme.

Pe numele fostului deputat au fost emise până acum mandate de arestare preventivă în lipsă, în două dosare ale DNA.

Sunt Adrian Vrauko si de 14 ani lucrez în presa online. Am început ca redactor la Realitatea TV, am continuat mai apoi la Pro TV, Kanal D. Iar din 2014 am infiintat Revista Teo Trandafir, continuand cu HUFF.ro si multe alte site-uri din grupul AIR24. La HUFF.ro sunt Editor Of The Day si coordonez echipa editoriala.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Politic

To Top