Connect with us
sondaj imas

Politic

SONDAJ IMAS: Ce partide ar vota acum românii și în ce politician au cea mai mare încredere

Un sondaj IMAS prezentat la Digi 24 arată pe cine ar vota acum românii dintre partidele parlamentare.

Conform acestui sondaj, PSD a scăzut la 38.8 la sută, de această scădere beneficiind rivalii din Opoziție, PNL, care au ajuns la 30.9%. ALDE a crescut în sondaje, ajungând la 8.1 %, în timp ce USR este în scădere, ajungând la 6.8%.

Sondajul IMAS a fost realizat telefonic, în septembrie și are o bază de 1000 de respondenți.

„Domnul Iordache, care a promovat OUG 13, are pe conștiință un milion de votanți pierduți de votanți; și schimbare premierului Grindeanu, care a dus la o pierdere de circa 500.000 de votanți. Deci, domnul Dragnea și domnul Iordache 1,5 milioane de votanți au pe conștiință, anul ăsta. S-ar putea ca anul viitor să aibă mai mulți”, a explicat sociologul Alin Teodorescu, la Digi 24.

„Votanții PSD dezamăgiți se duc în proporție de 60% la PNL și 40% la ALDE, în afara de cei care nu mai vin la vot (….) USR nu face nimic, deci scade”, a mai afirmat sociologul.

În ceea ce privește UDMR și PMP, Alin Teodorescu a afirmat că:

„UDMR e în bazinul etnic pe care îl cunoaștem, deci 5%. PMP se menține la 2-3% dar îl au pe Băsescu, care e un animal politic rasat, și cu experiență și la alegerile din 2019 mai face o nefăcută și trec de pragul electoral de 5%”.

Sondaj IMAS  – Mihai Tudose, mai popular ca Liviu Dragnea!

Pe de altă parte, cercetarea IMAS arată o scădere nesemnificativă, de la 24,7 la 23,2% în cele trei luni de guvernare, în ceea ce privește gradul de încredere în Mihai Tudose. Spre deosebire de imaginea lui Liviu Dragnea, care s-a prăbuşit de la 31,5 la 18,7 la sută.

Președintele Klaus Iohannis se bucură de o cotă de încredere bună, având 41.7%.

„Înseamnă că atunci când Klaus Iohannis spune „afară plouă”, 4 români îl cred, 40%, şi 6 români nu-l cred şi se duc afară să vadă dacă plouă. Nu va avea contracandidat”, a punctat sociologul.

Citește și: Nouă criză politică în România! Ce se întâmplă în aceste momente cu premierul Tudose și coaliția PSD-ALDE

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Politic

To Top