Connect with us
SURSE: Liviu Dragnea rămâne președintele PSD după CEx

Politic

UPDATE: Liviu Dragnea rămâne președintele PSD după CEx

Astăzi este ziua decisivă în PSD, care s-a reunit în ședința CEx, pentru a discuta despre scrisoarea în care mai mulți lideri solicită demiterea lui Liviu Dragnea.

Update: Liviu Dragnea a primit un nou vot de incredere din partea partidului sau si ramane in functie. Social-democratii vor mai organiza o sedinta, cel mai probabil saptamana viitoare.

Peste 35 de membri CEx au votat in favoarea lui Liviu Dragnea.

Deocamdata, nu s-a luat nicio masura contra „razvratitilor din partid” si nimeni nu a fost exclus.

Stire initiala

Conform unor surse din rândul-social democraților, președintele PSD își va menține funcția și după această ședință.

Dragnea a reușit să își atragă susținerea mai multor filiale decât contestatarii săi. Sursele ne-au dezvăluit că filialele PSD din Transilvania (cu 2-3 excepții) și din Moldova (excepție Vrancea și Vaslui) îl susțin pe șeful PSD, ca și organizațiile din Constanța, Teleorman, Vâlcea sau Argeș.

De asemenea, Organizaţia Pensionarilor Social Democraţi a anunţat joi că „îşi exprimă aprecierea faţă de conducerea partidului şi de măsurile luate prin programul de guvernare”, precum şi susţinerea faţă de deciziile luate de Liviu Dragnea „pentru întărirea şi unitatea partidului”.

Victoria lui Dragnea în fața contestatarilor ar putea fi, însă, una amară, pentru că parlamentarii care îl contestă pe acesta ar putea demisiona, partidul lui Victor Ponta fiind cea mai probabilă destinație pentru ei.

Citește și: Dragnea, prima reacție după scrisoarea în care i se cere demisia

Victoria lui Liviu Dragnea, înfrângerea PSD?

Deputatul PSD Răzvan Rotaru nu a exclus nici greva parlamentară, dacă Liviu Dragnea nu pleacă din funcție.

“Nu am discutat deocamdată despre intrarea în grevă parlamentară, dar, dar dacă mâine nu se va finaliza în modul în care aşteptăm cu toţii, pentru că suntem un număr foarte mare de parlamentari nu ştiu cum vor evolua lucrurile.

Aşteptăm să se termine şedinţa de mâine şi după aceasta vom vedea exact ce hotărâre vom lua cei care suntem semnatari ai acelei scrisori şi aici mă refer la parlamentari. S-a ajuns prea departe şi încercăm să redresăm toată problema aceasta”, a declarat pentru MEDIAFAX deputatul Răzvan Rotaru.

El a mai spus că o decizie finală va fi luată după şedinţa CExN al partidului.

”Nu ţine de unul sau de altul, dar mâine vom vedea exact ce se va întâmpla şi vom decide. Suntem peste 80 de parlamentari. Legal este posibil să se intre între o grevă parlamentară, dar vom decide mâine (vineri – n.r.) în ce formulă şi ce vom face mai departe.

Sunt multe lucruri pe care le putem face, dar nu aş vrea să vorbesc în avans până nu avem un rezultat.

Aşteptăm ziua de vineri să vedem ceva da bunul Dumnezeu… Noi sperăm să fie un lucru bun pentru că ţara are nevoie de stabilitate şi de creştere din toate punctele de vedere, nu de scandaluri. Nu e frumos ca lumea să se uite la scandaluri, lumea trebuie să simtă că o duce mai bine”, a spus Rotaru, pentru Mediafax.

Alte voci susțin că parlamentarii anti-Dragnea s-ar putea coaliza pentru a cere retragerea sprijinului politic pentru președintele PSD și pentru a-l lăsa fără funcția de președinte al Camerei Deputaților.

Paul Stănescu, Mihai Tudose, Gabriela Firea, Adrian Țuțuianu, Marcel Ciolacu și Marian Neacșu sunt principalii contestatari ai lui Liviu Dragnea.

Citește și: Ce scrie în scrisoarea nemulțumiților din PSD

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Politic

To Top