Connect with us
Traian Băsescu, despre unirea României cu Republica Moldova: „Cred că acesta este adevăratul proiect de țară”

Politic

Traian Băsescu, despre unirea României cu Republica Moldova: „Cred că acesta este adevăratul proiect de țară”

Preşedintele PMP, Traian Băsescu,  a vorbit despre proiectul „Unirea României cu Republica Moldova” al partidului pe care îl conduce, considerând că acesta este adevăratul proiect de ţară. Mai mult decât atât, în îndeamnă pe aleșii locali să voteze dorința de unire cu Republica Moldova.

El a menţionat că 106 localităţi din R. Moldova au votat simbolic, în consiliile locale, unirea cu România.

„România este singura ţară afectată de Pactul Ribbentrop-Molotov şi care nu a îndepărtat efectele acestui pact criminal. (…) Singura ţară care nu a făcut actul de demnitate naţională de a-şi recupera teritoriile samavolnic răpite de Pactul Ribbnetrop-Molotov este România.(…)

De altfel, cred că acesta este adevăratul proiect de ţară. Glume de genul „Să intrăm în zona euro” – proiect de ţară, „Să intrăm în Schengen” – proiect de ţară sunt de un ridicol absolut pentru că noi avem aceste obligaţii prin Tratatul de aderare la UE.

Noi considerăm că acesta este adevăratul proiect de ţară – reunificarea ţării – şi vom demara o campanie de explicare a acestui proces îndemnând consiliile locale să voteze îm mod simbolic, ca semnal de răspuns pentru gestul comunităţilor din Republica Moldova, dorinţa de unire cu aceasta„.

A afirmat Băsescu marţi după şedinţa Consiliului Executiv Naţional al Partidului Mişcarea Populară.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA ȘI: Traian Băsescu, despre pensiile speciale: „Nu sunt pensii rezultate din contribuție, sunt furt”

Preşedintele PMP, senatorul Traian Băsescu, s-a pronunţat pe 13 martie împotriva oricărei pensii speciale, precizând că personal nu crede că va trece proiectul potrivit căruia aleșii locali ar trebui să primească pensii speciale, susținând că aceste pensii sunt un furt.

„Personal, nu cred că va fi susţinut. Nu ştiu proiectul, sincer. Dacă aţi observat, noi am dat foarte multă libertate parlamentarilor noştri în acţiune, dar nu ştiu ca parlamentarii noştri să fi semnat”, a declarat Băsescu, la Palatul Parlamentului.

El a explicat că pensiile speciale nu sunt rezultate din contribuţia la sistemul de asigurări sociale.

„În general, suntem împotriva pensiilor speciale, care sunt furt. Indiferent cine are pensii speciale fură bani. Nu sunt pensii rezultate din contribuţie.

Sigur, îi vedem la televizor, ne povestesc cum sunt ei cu arma la picior, dorm cu puşca în pat şi de asta trebuie să aibă pensii speciale, uitând să ne spună că marea lor contribuţie la securitatea României a fost că erau la munci agricole înainte de Revoluţie, strângeau porumb prin Insula Mare a Brăilei şi deodată şi-au dat seama că le trebuie pensii speciale”, a susţinut Traian Băsescu.

Mai mulţi parlamentari de la PSD, PNL, PMP şi UDMR au depus o iniţiativă legislativă la Camera Deputaţilor prin care propun acordarea unei indemnizaţii pentru limită de vârstă primarilor, viceprimarilor, preşedinţilor şi vicepreşedinţilor de Consilii judeţene.

CITEȘTE ȘI: Republica Moldova se uneşte energetic cu România

Igor Dodon vrea referendum în Republica Moldova. Ce i-a transmis lui Iohannis

1 Comment

1 Comment

  1. coco

    2018-03-27T19:00:58+03:00 at 19:00

    Hahaha, chiorul inca mai viseaza uniri si alte alea. Moldova s-a dus si dusa o sa ramana !!!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Politic

To Top