Connect with us
Vladimir Putin, pregătit să se întâlnească cu Donald Trump, după atacurile SUA în Siria

Politic

Vladimir Putin, pregătit să se întâlnească cu Donald Trump, după atacurile SUA în Siria

Preşedintele rus Vladimir Putin încă dorește să se întâlnească cu omologul său american Donald Trump, în ciuda atacurilor aeriene ale SUA în Siria.  Ministrul de externe rus Serghei Lavrov a făcut aceste declarații, în cadrul unui interviu.

Statele Unite au lansat lovituri aeriene săptămâna trecută în Siria, aliatul Rusiei, ca represalii la presupusul atac cu arme chimice asupra localităţii rebele siriene Douma, atac imputat de puterile occidentale regimului de la Damasc.

Donald Trump, care l-a invitat pe Vladimir Putin să vină în vizită la Washington, a avertizat direct Rusia să fie pregătită pentru loviturile aeriene americane în Siria, într-un mesaj postat pe Twitter.

‘Preşedintele Putin este pregătit pentru o astfel de întâlnire’, a afirmat Lavrov, răspunzând unei întrebări cu privire la posibilitatea ca cei doi şefi de stat să se întâlnească. Cu toate acestea, el a precizat că o astfel de întâlnire ‘nu este încă’ în faza de pregătire.

‘Având în vedere că Trump a făcut această invitaţie, noi aşteptăm ca ea să se concretizeze’, a adăugat el.

Preşedintele american şi-a exprimat în mod repetat dorinţa ‘de a rezolva problemele cu Rusia, de a avea relaţii bune cu Rusia’, a declarat ministrul de externe Serghei Lavrov.

‘Este mai bine decât să nu avem relaţii bune. Numai un idiot ar putea gândi altfel’, a mai spus Lavrov.

Relațiile dintre Rusia și SUA, deteriorate după cazul Skripal

Relaţiile dintre marile puteri au fost deosebit de tensionate în ultimele săptămâni după ce Marea Britanie a afirmat că este ‘foarte probabil’ ca Rusia să fie responsabilă pentru otrăvirea unui fost agent rus în sudul Angliei.

Statele Unite au expulzat 60 de diplomaţi ruşi şi au închis consulatul Rusiei din Seattle ca represalii. Moscova i-a urmat exemplul şi a expulzat un număr egal de diplomaţi americani şi a închis consulatul SUA din Sankt Petersburg.

Donald Trump şi Vladimir Putin s-au întâlnit prima dată în iulie anul trecut la summitul G20 de la Hamburg.

foto: hepta.ro

Ministrul de externe britanic, acuzații grave la adresa Rusiei. Însuși Putin ar fi dat ordinul să fie otrăvit spionul rus

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Politic

To Top