Connect with us
Prefectul Capitalei, Speranța Cliseru, despre protestele din 10 august: „Jandarmeria a făcut ceea ce trebuia”

Știri

Prefectul Capitalei, Speranța Cliseru, despre protestele din 10 august: „Jandarmeria a făcut ceea ce trebuia”

Prefectul Capitalei, Speranţa Cliseru, a fost prezentă luni la Comisia de apărare din Senat, unde trebuia să se discute despre evenimentele din 10 august din Piaţa Victoriei. Ședinţa, însă, a fost suspendată din lipsă de cvorum.

Potrivit preşedintelui comisiei, liberalul Marcel Vela, invitaţiile pentru prefectul Capitalei şi şeful dispozitivului de jandarmi, Laurenţiu Cazan, vor fi refăcute pentru marţea viitoare.

Citește și: Prefectul Capitalei, primele intervenții despre intervenția jandarmilor la protest

Întrebată de presă unde s-a aflat în după-amiaza şi în seara zilei de 10 august, Speranţa Cliseru a precizat că a fost într-o clădire care aparţine de Guvern, „în spatele Pieţii Victoria”.

De asemenea, aceasta a precizat că a semnat în calitate de prefect documentul pentru restabilirea ordinii publice după ora 24,00.

Citește și: Viorica Dăncilă, primele declarații despre violențele de la protestul Diasporei

Jandarmeria a făcut ceea ce trebuia să facă. Au fost imagini pe care le-ați văzut și dumneavoastră (la televizor, n.red.), nu a fost vreo dotare specială. Eu nu m-am aflat în centrul de comandă. Nu existau două centre.

Cum v-a spus și domnul viceprimar (Aurelian Bădulescu, n.red.), nu ne-am aflat noi în centru, în centrul mobil au fost persoane care probabil trebuia să fie în centrul mobil. Centrul e un vehicul mobil”, a adăugat prefectul Capitalei, Speranța Cliseru, luni, la Parlament..

„Am văzut ceea ce ați văzut și dumneavoastră, imaginile care se difuzează în media”, a mai spus ea.

Întrebată despre acel „flux informațional intern” în baza cărora s-a luat decizia reprimării violente a protestului, Speranța Cliseru a spus că „șeful de operațiuni al Jandarmeriei a mai venit, a mai plecat” și că s-a bazat pe buna credință a informațiilor venite de la Jandarmerie și pe profesionalismul acesteia.

Ce a răspuns Speranța Cliseru despre declarațiile maiorului Laurențiu Cazan

Întrebată despre afirmațiile maiorului Laurențiu Cazan, care a coordonat activitatea jandarmilor la protest, prefectul Capitalei a spus că nu știe ce spune el: „Eu spun ce spun eu. Nu am ce să regret, acel ordin respecta legislația. E conform legii, jandarmii se apără și fără ordin de la prefect. Nu e relevantă ora”, a adăugat Speranța Cliseru.

Foto: Hepta.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top