Connect with us

Știri

Premieră în România! Maşină de topit zăpadă pe străzile din Bucureşti

Bucureștiul va avea anul acesta, în premieră, câteva mașini de topit zăpada și mai multe freze, pentru îndepărtarea zăpezii și a gheții de pe trotuar, a declarat miercuri, la începutul ședinței de Consiliu General, primarul Gabriela Firea.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat, miercuri, ce măsuri se vor lua în momentul în care vor începe ninsorile. În plus, Firea i-a anunțat ferm pe bucureșteni că, în această iarnă, nu va crește factura la căldură sau apă caldă.

Primarul Capitalei a declarat că nu se vor majora facturile la apă caldă şi căldură

„Factura nu se majorează la apă caldă și căldură, iar furnizarea apei calde și a căldurii nu este sub nicio formă în pericol. Și garantez încă o dată bucureștenilor că decizia noastră este una foarte clară, foarte fermă”, spune Gabriela Firea.

„Am avut întâlniri cu subordonatele, cu părțile implicate, pentru a ne pregăti cât mai bine pentru perioadă sezonului rece. În premieră, anul acesta vor acționa și câteva mașini de topit zăpada și mai multe mașini de tip freză, pentru îndepărtarea zăpezii de pe trotuare. Anul trecut am avut o problemă cu depozitarea zăpezii și îndepărtarea acesteia de pe trotuar. Deși sectoarele au contracte de salubrizare trebuie și PMB să vina cu o contribuție pentru a depăși perioadă de iarnă. Am plătit în avans gazele pentru producerea energiei termice. Dezmint știrile că bucureștenii nu vor avea căldură iarnă această. Sunt niște știri mincionoase și toxice. Factură a scăzut cu 27% în octombrie anul acesta, față de anul tercut. Factură nu se majorează. Nu este în pericol livrarea agentului termic”, a declarat Gabriela Firea, potrivit Hotnews.ro.

Citeşte şi Un avion s-a prăbușit în urmă cu scurt timp. Cine se afla la bord

Un avion militar american s-a prăbușit miercuri în Marea Filipinelor, la sud-est de Okinawa. La bordul aeronavei se aflau 11 persoane la bord, din rândul militarilor, dar și al civililor.

Conform Reuters, operațiunile de căutare sunt în desfășurare, iar la acțiune participă și portavionul USS Ronald Reagan.

Potrivit primelor informaţii, avionul s-a prăbuşit la SE de Okinawa la 2:45, ora locală. Aparatul se îndrepta spre portavionul USS Ronald Reagan, însă nu a mai ajuns la destinaţie.

Cauzele prăbuşirii nu sunt cunoscute până în acest moment.

Te-ar putea interesa și: Un pensionar a transformat un avion într-o locuință

Bruce Campbell este un pensionar care locuiește într-un avion Boeing 727 dintr-o pădure. El a amenajat aeronava ca pe o veritabilă locuință și spune că se simte foarte bine în ea.

Bruce Campbell este de meserie inginer, iar după ce s-a pensionat, a decis să cumpere avionul pentru ca acesta să nu ajungă la deșeuri. Conform The Mirror, acestuia i-a venit, ulterior, ideea de a transforma Boeing-ul într-o locuință.

Avionul, amplasat într-o zonă împădurită din statul Oregon, are propriul drum de acces și este sprijinit pe câțiva stâlpi de beton. Momentan, aeronava este în plin proces de reamenajare, așa că dispune doar de un duș improvizat.

Bruce plănuiește să instaleze un grup sanitar și să recondiționeze elementele interioare originale ale avionului, cum ar fi sistemul de iluminat și scaunele.

Pensionarul locuiește aici câte 6 luni anual. Cealaltă parte a anului o petrece în Japonia, acolo unde încearcă să achiziționeze un Boeing 747 pentru a-l recondiționa.

Citeşte şi Atac cibernetic la UBER! Au fost furate datele personale a peste 57 milioane de şoferi şi clienţi

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top