Connect with us

Știri

Preotul Tănăsescu, despre limuzinele afişate de capii Bisericii la sfinţirea Catedralei Neamului: „Ştiu, sunteţi invidioşi…”

Preotul Eugen Tănăsescu a găsit o explicaţie pentru cei care se întreabă despre limuzinele cu care mai-marii Bisericii Ortodoxe Române au sosit duminică la sfinţirea Catedralei Mântuirii Neamului.

După ce s-a aflat că aceste mașini costă câteva sute de mii de euro, preotul din Constanța, care este purtător de cuvânt al Ahiepiscopiei Tomisului, a vorbit pe pagina sa de socializare și a dezvăluit care este adevărul în legătură cu aceste limuzine.

Preotul susține că limuzinele ar fi ale Serviciului de Protecţie şi Pază (SPP), fiind puse la dispoziţie pentru securitatea ierarhilor români şi a invitaţilor străini, pentru că au o echipare specială: sunt blindate.

Citește și: Incidente la Sfinţirea Catedralei Mântuirii Neamului. Forţele de ordine au intervenit

Maşinile de culoare închisă extrem de luxoase au ieșit în evidență înainte de slujba de sfințire a Catedralei Mântuirii Neamului.

Părintele Eugen Tănăsescu a scris pe contul său de Facebook: „Pentru cei care comentează că Merţanele popilor… etc. V-aţi întrebat vreodată de ce oamenii serioşi nu discută despre maşinile astea? Simplu… sunt maşini puse la dispoziţie de SPP. Aşa că nu-s maşinile popilor, ci ale STATULUI. Ştiu, sunteţi invidioşi că nu apucaţi şi voi o tură cu ele. Pe surse… sunt blindate.“ , a scris preotul pe pagina sa de socializare.

Incidente la sfințirea Catedralei Mântuirii Neamului

Un preot şi-a dat foc la haină la slujba sfinţirii Catedralei Mântuirii Neamului. El susţine că a făcut acest gest extrem în semn de protest, pentru că ar fi fost caterisit injust.

În urmă cu trei ani, preotul fusese implicat într-un accident rutier, soldat cu moartea unei persoane.

„Referitor la persoana autoincendiată, este vorba despre un bărbat care şi-a scos geaca şi a incendiat-o, însă evenimentul s-a petrecut în zona unui hotel din apropiere, nu în incinta Catedralei. Persoana în cauză a fost condusă la secţia de Politie, unde s-a deplasat şi un echipaj SMURD pentru a-i acorda îngrijiri medicale”, au precizat, duminică, reprezentanţii ISU Bucureşti-Ilfov.

Potrivit acestora, bărbatul a refuzat transportul la spital.

Bărbatul, care a fost preot în judeţul Constanţa, a vrut să protesteze astfel faţă de caterisirea pe care o consideră injustă. Sancţiunea i-a fost aplicată după ce, în 2015, a fost implicat într-un accident rutier.

foto: captură video

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top