Connect with us
iohannis regele mihai

Știri

Președintele Klaus Iohannis, prima reacție după moartea Regelui Mihai – Doliu Național!

Preşedintele Klaus Iohannis a avut o primă reacţie la vestea decesului Regelui Mihai, chiar la întâlnirea cu ambasadorii statelor membre UE acreditaţi la Bucureşti, la Hotel Athénée Palace Hilton.

Potrivit unor surse participante la întâlnire, la aflarea veştii, Klaus Iohannis i-a rugat pe ambasadori să ţină un moment de reculegere.

„Dragi români, a trecut în neființă Regele Mihai. Dumnezeu să-l ierte! A fost una dintre cele mai mari personalități al țării și a scris cu litere mari istoria României.

Este o mare pierdere! România va organiza toate ceremoniile așa cum se cuvine și, cu siguranță, vom avea și zile de Doliu național.

Am avut, chiar acum câteva minute, o întâlnire cu ambasadorii țărilor membre ale UE și am ținut un moment de reculegere”, a spus șeful statului după terminarea ședinței.

Vestea potrivit căreia Regele Mihai I a încetat din viaţă la 96 de ani, în Elveţia, a fost confirmată recent şi de către Casa Regală, printr-un comunicat oficial.

Conform comunicatului Casei Regale, Majestatea Sa Regele Mihai I a încetat din viață, azi, 5 decembrie, la ora 13, ora României, la reședința privată din Elveția.

La căpătâiului Regelui a stat, până în ultima clipă, Alteța Sa Regală Principesa Maria.

În această seară, la ora 19, Custodele Coroanei române va face o declarație către țară, iar în cursul zilei de miercuri va fi făcut public, în detaliu, programul funeraliilor.

Trupul neînsuflețit al Regelui Mihai I va fi depus în Holul de Onoare al Castelului Peleș, iar apoi pentru două zile în Sala Tronului, la Palatul Regal din Calea Victoriei.

Slujba de înmormântare va avea loc la Catedrala Patriarhală. Înmormântarea va avea loc la Curtea de Argeș, în Noua Catedrală Arhiepiscopală și Regală.

Citește și: Înmormântare Regele Mihai. Unde va fi înmormântat fostul suveran al României

Citește și: Regele Mihai a murit. România este în doliu

Citește și: Cine urmează la tron după moartea Regelui Mihai. Documentul a fost semnat

Citește și: Regele Mihai şi Regina Ana, cea mai lungă poveste de dragoste pe care a avut-o Casa Regală a României

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top