Connect with us
Preț brazi de Crăciun. Prețurile brazilor variază, în cele mai multe orașe din țară, între între 30 și 200 de lei, în funcție de înălțime

Știri

Preț brazi de Crăciun 2016 în toată România

Preț brazi de Crăciun. Cu doar câteva zile înainte de Sărbătoarea Nașterii Domnului, prețurile brazilor variază între 30 și 200 de lei. Diferențele de preț sunt date de înălțime și coroană, dar și de zona de proveniență.

Cei mai mulți brazi găsiți în piețele din întreaga țară provin din import. La Brașov și Craiova găsiți brazi aduși din Olanda şi Caucazul rus, care au peste șase metrii înălțime și costă peste 3.000 de lei.

Preț brazi Arad

În Arad puteți cumpăra brazi cu sume cuprinse între 50 și 700 de lei. Cei mici costă în jur de 50 de lei în timp ce un brad de doi metrii poate ajunge la 100-300 de lei.

Un brad adus din Germania, Olanda sau Danemarca costă în jur de 700 de lei. Crengile de brad costă 1-1,5 lei.

Preț brazi Brașov

La Brașov, 500 de pomi vor fi vânduți în piețe de Regia Pădurilor Kronstadt, la prețuri cuprinse între 10 şi 50 de lei. Brazi au fost tăiaţi din zonele aflate sub liniile de înaltă tensiune sau crescuţi în pepiniera Regiei Părurilor Kronstadt. Vor fi vânduți și brazi confiscați de vânzătorii care nu aveau acte de proveniență, la prețuri de 20 şi 30 de lei.

Brazii românești vânduți în piețe au prețuri cuprinse între 40 şi 70 de lei, iar cei din import între 100 şi 200 de lei.

Brazii din marile magazine sunt aduși din alte țări europene şi costă între 70 şi 3.500 de lei. Cel mai scump costă 3.500 de lei, are 15 metrii, a fost adus din Olanda și poate fi replantat. Acest brad poate fi cumpărat și în rate.

Brazii artificiali de până la 1,5 metri costă 40 – 150 de lei, iar cei mai mari pot ajunge până la 400 de lei.

Preț brazi București

În Capitală, prețul brazilor varia între 50 și 300 de lei, pentru pomi cu o înălțime cuprinsă între unu și 12 metrii. Majoritatea brazilor sunt din import, din Danemarca, Ungaria, Germania sau Austria.

În parcuri și în parcările unor centre comerciale au fost organizate zone speciale, unde prețurile pomilor vânduți sunt între 59 și 79 de lei. Comercianţii spun că aceşti brazi pot fi cumpăraţi şi în rate.

Prețurile brazilor din piețe variază între 40 și 80 de lei.

Preț brazi Buzău

În Piața Centrală din Buzău, pomii de Crăciun se vând cu preţuri cuprinse între 35 şi 120 de lei. În magazine aceștia costă între 28 şi 90 de lei.

Majoritatea brazilor vin din Danemarca și atrag prin coroană și culoare. Preșurile variază între 35 şi 120 de lei. Cei mai ieftini sunt molizii.

Pomii de Crăciun din magazine costă de la 28 de lei cei mai mici, la 59,99 de lei cei mijlocii, în timp ce brazii de doi metri înălţime ajung la 89,99 lei.

Preț brazi Cluj

Prețul brazilor de Crăciun din Cluj pornesc de la 50 de lei dar pot depăși 400 pentru cei de peste doi metrii, cu o coroană bogată.

În Piaţa Mihai Viteazu din oraş, preţurile brazilor sunt cuprinse între 100 şi 170 de lei. Media se situează la 80 de lei pentru brazii de un metru.

Marile magazine oferă și brazi în ghiveci, care pot fi replantați. Preţurile încep de la 70 de lei un brad de un metru şi pot ajunge până la 150 de lei pentru brazii mai mari de doi metri.

Cei care cumpără un brad natural clasic îl pot returna magazinului în luna ianuarie şi primesc vouchere pentru cumpărături.

Preț brazi Craiova

În Piaţa Centrală din Craiova, comercianţii vând brazii cu preţuri cuprinse între 50 şi 150 de lei. În funcție de dorințele clientului, comercianții sunt dispuși să negocieze.

„Unii îi avem la preţuri fixe, pe alţii îi mai putem negocia, în funcţie de ce îşi mai doreşte omul. Anul acesta avem mai puţini brazi la vânzare dar nici lumea nu prea se înghesuie”, afirmă Vasile Târmacu, unul dintre comercianţi.

În aceste zile, în unele magazine există promoții unde un pom de un metru sau puţin peste un metru costă 27,98 de lei, iar unul de 2,5 metri – 89,90 de lei.

O firmă de amenajări din Craiova vinde un brad ce costă 3.300 de lei. Bradul este din specia  Abies nordmanniana, are aproximativ cinci metrii și a fost adus din Caucazul rus.

Preț barzi Constanța

În piețele din Constanța oferta este destul de săracă. Brazii sunt aduși din import și costă între 80 și 200 de lei.

În Piaţa Griviţei se găsesc doar brazi aduşi din Olanda. Cel mai ieftin este 80 de lei, iar cel mai scump costă 200 de lei. Se găsesc şi crenguţe de brad, coroane de brad la 8 lei şi coroane de brad cu ornamente – 10 lei.

În Piața Tomis III găsiți brazi din Danemarca cu prețuri între 100 şi 200 de lei.

Într-un magazin de construcții de găsesc brazi din Polonia cu prețuri de 80 de lei şi 90 de lei.

Un hypermarket vinde brazi naturali de la 80 de lei. Prețurile brazilor în ghivece pornesc de la 40 de lei.

Pentru pomii de Crăciun artificiali prețurile variază între 100 de lei pentru un brad doi metrii, și 400 – 850, pentru cei gata împodobiți.

Preț brazi Galați

În Piața Centrală din Galați brazii au fost aduși din Olanda și costă între 60 și 200 de lei. Comercianții sunt dispuși să lase la preț aproximativ 10-20 de lei atunci când se apropie câte un client.

În piaţă se găsesc însă şi diverse aranjamente din ramuri de brad autohton, din judeţul Suceava. Brazii mici realizați din ramuri bogate de la cei înalți costă între 25 şi 70 de lei. Coroniţele au preţuri cuprinse între 10 şi 30 de lei, în funcţie de decoraţiuni.

Brazi autohtoni puteți găsi în supermarketuri, la prețuri între 30 şi 110 lei, la fel, în funcţie de înălţime.

Preț brazi Iași

Preţul brazilor din Iași porneşte de la 60 de lei în pieţe şi de la 42 de lei în magazine. În funcţie de înălţime şi dimensiunea coroanei, brazii ajung să coste şi 900 de lei.

În Piaţa Nicolina, preţul brazilor variază între 70 şi 300 de lei. În Piaţa Alexandru, cel mai ieftin brad se vinde cu 60 de lei.

În piața din centru orașului brazii pot ajunge și al 600 de lei. La vânzare există şi brazi care costă 900 de lei, cu înălţimea de peste şase metri, aceştia fiind cumpăraţi în special de reprezentanţi ai unor instituţii sau firme.

În marile magazine, preţurile la brazi încep de la 42 de lei, dar pot ajunge şi la 130 de lei.

Preț brazi Sibiu

Pentru brazii autohtoni, comercianții din Sibiu cer 80 – 150 de lei. Pentru cei din import preţurile pornesc de la 150 de lei şi pot ajunge la 350 de lei, pentru un pom de aproape doi metri şi jumătate.

Un magazin de bricolaj din oraș oferă brazi de circa un metru la preţul de 27,98 de lei. Cel mai scumpi brazi au  înălţimea cuprinsă între 2,2 – 2,5 metri, care se vinde cu 89,90 de lei.

Într-un alt magazin preţurile pornesc de la 37,90 de lei pentru un brad de 1,3 – 1,6 metri. Ele pot ajunge la 129 de lei pentru un pom de Crăciun de maximum 2,5 metri.

Brazii în ghiveci au prețuri ce pornesc de la 39,90 de lei şi ajung la 79,90 de lei, în funcţie de înălţimea pomului.

Preț brazi Vaslui

Prețurile brazilor din Vaslui variază între 50 şi 200 de lei, pentru un brad natural. Cei mai ieftini pomi de Crăciun sunt aduşi din pepiniere ale Romsilva din judeţele Neamţ sau Suceava. Aceștia nu au mai mult de un metru și jumătate și au crengile rare.

În supermarketurile din Vaslui, se vând cu 75 de lei brazi în ghivece. Înălțimea acestora nu depășește 75 de centimetrii.

Preț brazi Timișoara

În Piața 700 din Timișoara brazii de Crăciun se vând la prețuri cuprinse între 80 şi 150 de lei, în funcţie de mărime şi de cât de bogată este coroana.

În supermarketurile din oraș pomii costă de la 70 de lei la 200 de lei.

Brazii în ghiveci au o înălţime de aproximativ un metru şi costă de la 50 de lei bucata.

Citește și: Vremea de CRĂCIUN 2016. Prognoza meteo pentru 25 decembrie

Prețurile pentru crenguțe de brad pornesc în piețe de la 20 de lei.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top