Connect with us
Pretul gazelor si vestea oficiala care va bucura romanii

Știri

Pretul gazelor si vestea oficiala care va bucura romanii

Luna iulie debuteaza cu o veste foarte buna pentru toti consumatorii casnici de gaze naturale din Romania. Se pare ca nemultumirile romanilor in legatura cu facturile la gaze i-au sensibilizat pe guvernantii nostri suficient de mult incat sa se gandeasca la o masura imediata. Autoritatile au decis recent sa scada pretul la gaze, ceea ce in cifre va insemna ca romanii vor plati de de la 1 iulie cu 3% mai putin pentru cantitatea consumata.

Astfel, intr-un comunicat de presa transmis de Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), se arata ca decizia apartine Comitetului de reglementare, care a aprobat si mentinerea pretului productiei interne de la gaze la valoarea de 60 de lei/MWh. Pentru aprobarea scaderii s-a tinut cont de mentinerea pretului productiei interne la acelasi nivel. De asemenea, a fost luata in calcul si asigurarea consumului clientilor casnici integral din productia interna, dar si scaderea costului unitar de transport. Masurile vor intra in vigoare de la 1 iulie 2016 si vor fi valabile pana la 31 martie 2017.

Citeste si: GALERIE FOTO: Cum a reusit omul sa distruga Pamantul

Inundatii in Bucuresti! Circulatia intrerupta la metrou

„Având in vedere prevederile Hotarârii Guvernului nr. 461/28.06.2016 pentru modificarea anexei la Hotarârea Guvernului nr. 488/2015 privind stabilirea pretului de achizitie a gazelor naturale din productia interna pentru clientii casnici si producatorii de energie termica, numai pentru cantitatile de gaze naturale utilizate la producerea de energie termica in centralele de cogenerare si in centralele termice destinate consumului populatiei, publicata in Monitorul Oficial al României nr. 487/30.06.2016, Partea I, prin care Guvernul României a aprobat, pentru perioada 1 iulie 2016 – 31 martie 2017, mentinerea pretului productiei interne la valoarea de 60,00 lei/MWh, in sedinta din data de 30.06.2016, Comitetul de reglementare al ANRE a aprobat, tot pentru aceasta perioada, o scadere medie de 3% a preturilor pentru furnizarea reglementata a gazelor naturale la clientii casnici, medie calculata in functie de ponderea pe piata a fiecarui operator licentiat”, precizeaza ANRE in comunicatul de presa.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top