Connect with us
Prințesa Elisabeta a Danemarcei a murit

Știri

Prințesa Elisabeta a Danemarcei a murit

Este doliu în familia regală după ce prințesa Elisabeta s-a stins din viață. Prințesa Elisabeta, verișoara reginei Margrethe a II, a murit la vârsta de 83 de ani după o lungă suferință.

Anunțul trist a fost făcut de Casa Regală pe o rețea de socializare.

„Înălțimea ei, prințesa Elizabeth, a murit după o lungă boală și a fost înconjurată de familia ei”.

Prințesa a murit la castelul din Sorgenfri din Lyngby, lângă Copenhaga, casa copilariei ei.

„Ca membru al familiei regale, Prințesa Elisabeta a arătat în viața loialitate față de familia sa și casa regală.“, a spus Palatul danez reamintind multe responsabilități care i-au fost atribuite prințesei în timpul vieții sale.

Prințesa Elisabeta a murit la vârsta de 83 de ani în casa unde a locuit

Născută în 1935 la Copenhaga, prințesa Elisabeta a servit timp de 45 de ani în cadrul Ministerului Afacerilor Externe.

A lucrat ca angajat al ambasadei la Washington în anii 1970, apoi în 1980. Ulterior a ocupat o poziție la Misiunea Permanentă Daneză la Națiunile Unite la Geneva, în anii 1990.

Nu s-a căsătorit, dar a trăit douăzeci de ani de dragoste cu regizorul Claus Hermansen. De la descoperirea bolii ei, prințesa a trebuit să se odihnească foarte mult.

În ianuarie 2017 a acordat un interviu revistei Billed Blood în care vorbea despre cât de greu este să stai singur. Prințesa a vorbit atunci și despre starea ei de sănătate. Ea povestea și despre faptul că sănătatea îi joace feste dar că cel mai rău îi pare că prietenii nu îi mai sunt alături.

Citește și Sofia Vicoveanca, în doliu: „Am pierdut un om cât o lume”

„Nu este ușor să crești singur. Pentru mine, cel mai rău nu este că sănătatea te lasă. Cel mai rău lucru este că prietenii mei nu mai sunt aici, câteodată mă simt de parcă stau în picioare doar pe scaunul meu, e greu să păstrez o stare bună „, spunea atunci prințesa Elisabeta.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top