Connect with us
Produse de contrabandă de sute de mii de lei, confiscate la Valea Vișeului! Polițiștii au tras cu arma

Știri

Produse de contrabandă de sute de mii de lei, confiscate la Valea Vișeului! Polițiștii au tras cu arma

Poliţiştii de frontieră maramureşeni au fost nevoiți să folosească armamentul din dotare, în încercarea de a prinde joi mai multe persoane care transportau ţigări de contrabandă.

Totul s-a petrecut pe raza Sectorului Poliţiei de Frontieră (SPF) Valea Vişeului.

Într-un comunicat remis AGERPRES de Biroul de presă al ITPF Sighetul Marmaţiei, se arată că un echipaj al poliţiei de frontieră de la SPF Valea Vişeului, judeţul Maramureş, a observat în apropierea frontierei de stat mai multe persoane. Acestea transportau către interiorul ţării colete voluminoase.

Poliţiştii de frontieră au acţionat pentru reţinerea celor în cauză efectuând somaţiile legale prin voce. În acel moment, bărbaţii au abandonat coletele şi s-au dispersat în direcţii diferite.

Conform sursei menţionate, pe timpul acţiunii, poliţiştii de frontieră au tras şapte focuri de avertisment în plan vertical. Focurile au fost trase cu respectarea prevederilor legale, deoarece bărbaţii nu s-au supus somaţiilor legale. Totodată, au fost informate autorităţile de frontieră ale statului vecin. Concomiten, s-au dispus unele măsuri de cercetare a zonei.

În zonă au fost descoperite 41 de colete cu ţigări care au fost duse la sediul SPF, unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 21.440 pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană, în valoare de 250.400 lei.

Alți contrabandiști, depistați pe malul râului Tisa

Tot joi, poliţiştii de frontieră de la SPF Sighetu Marmaţiei, judeţul Maramureş, au depistat pe malul râului Tisa mai multe persoane care transportau colete voluminoase.

S-a procedat la somarea prin voce a celor în cauză. Moment în care aceştia au abandonat coletele şi s-au retras pe teritoriul ucrainean, prin apa râului Tisa.

Au fost informate autorităţile de frontieră ale statului vecin. La faţa locului, poliţiştii de frontieră au descoperit 14 colete ce conţineau 9.800 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 115.000 lei.

Potrivit ITPF Sighetul Marmaţiei, în ambele cazuri ţigările au fost ridicate în vederea confiscării. În continuare se efectuează cercetări în vederea identificării persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale.

CITEȘTE ȘI: Doi turci și șapte români, depistați cu produse de contrabandă. Ce au găsit polițiștii de frontieră asupra lor
Percheziții DNA în portul Constanța, într-un dosar de contrabandă și corupție
Doi experți în obiecte de artă au fost arestați! Ce făceau aceștia cu operele antice

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top