Connect with us
Program supermarketuri și hypermarketuri Rusalii 2018 (27 și 28 mai)

Știri

Program supermarketuri și hypermarketuri Rusalii 2018 (27 și 28 mai)

Program supermarketuri și hypermarketuri Rusalii 2018. Cele mai importante mall-uri și magazine vor funcționa după un program obișnuit în Duminica Rusaliilor și în a doua zi de Rusalii, adică pe 27 și 28 mai 2018.

Astfel, Carrefour, Kaufland, Lild, Mega Image, Cora, Penny Market, Profi, Metro, Selgros, Auchan vor avea program normal în zilele de duminică și de luni.

Pentru modificări de ultimă oră ale programului supermarketurilor și hypermarketurilor se recomandă să verificați site-urile oficiale ale acestor retaileri.

Reamintim că 27 mai și 28 mai, prima și a doua zi de Rusalii 2018 au fost delcarate sărbători legale și zile nelucrătoare.

Peste 6.000 de jandarmi vor asigura măsuri de ordine publică la 700 de manifestări religioase, cultural-artistice şi sportive la care vor participa peste 750.000 de persoane, cu ocazia Rusaliilor.

„În intervalul 25 – 28 mai, Jandarmeria Română a dispus intensificarea măsurilor şi suplimentarea efectivelor pentru asigurarea unui climat de ordine, siguranţă şi linişte publică la nivel naţional, precum şi pentru soluţionarea operativă a sesizărilor cetăţenilor.

Zilnic, peste 6.000 de jandarmi vor asigura măsuri de ordine şi siguranţă publică atât pe timp de zi, cât şi de noapte, în locurile unde sunt aşteptate peste 750.000 de persoane: lăcaşuri de cult, staţiuni turistice, zone de agrement, precum şi la diverse evenimente cultural-artistice şi sportive, în preajma cluburilor, restaurantelor, a zonelor comerciale, pe arterele intens circulate din marile oraşe, pentru prevenirea faptelor de natură antisocială”, se arată într-un comunicat al Jandarmeriei Române.

Urmare a numărului mare de turişti prezenţi în staţiunile montane în această perioadă, Jandarmeria Montană îşi va intensifica acţiunile pe traseele turistice şi în zonele unde este posibil să se producă evenimente, jandarmii fiind pregătiţi să intervină în situaţii de urgenţă pentru salvarea persoanelor aflate în dificultate, dar şi în cazul constatării unor abateri de la normele legale.

Peste 750 de jandarmi se vor afla la datorie în zona staţiunilor turistice şi balneare, precum şi a traseelor montane, se precizează în comunicat.

Citește și: Vremea de Rusalii 2018: ANM a dezvăluit prognoza meteo până în 5 iunie

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top