Protest în faţa Palatului Parlamentului!

Un nou protest în Capitală! Câteva zeci de persoane – mame cu copii în cărucioare şi soţi ai acestora – protestează miercuri, în faţa Palatului Parlamentului, pe trecerea de pietoni la intrarea dinspre Parcul Izvor, împotriva modificării Codurilor penale şi a „penalilor în funcţii publice”.

Protestatarii traversează în mod repetat trecerea de pietoni din zonă. Mobilizarea s-a făcut pe Facebook.

„Am venit cu cel mic pentru a atrage atenţia celorlalţi. Mulţi zic că blocăm şoferii, dar nu e vorba de blocat şoferii, ci pur şi simplu de a atrage atenţia asupra faptului că noi nu suntem de acord cu ceea ce se întâmplă şi că nu ne putem supune unor penali, nu ne dorim penali în funcţiile publice şi dorim să inspirăm copiilor noştri nişte valori.

Să fie la conducere oameni corecţi, profesionişti, cu experienţă în ceea ce fac, nu puşi pe pile”, a declarat, pentru AGERPRES, unul dintre iniţiatori, Andreea Dumitrescu, care a menţionat că protestul va dura în jur de o oră.

Apariție surprinzătoare

Printre protestatari s-a aflat şi un tată cu bebeluşul său.

„Am venit cu copilul. Soţia nu a putut să vină, este la examenul de titularizare. Am zis să vin eu să-mi exprim dezacordul faţă de tot ceea ce se întâmplă în Parlament, în special cu privire la Legile Justiţiei, pe care le consider nocive unei democraţii, nocive unei dezvoltări normale a ţării noastre, nocive în special pentru copiii noştri”, a spus Cristian.

Citește și: Protest cu incidente în Piața Victoriei, joi seara. Jandarmii au intervenit asupra manifestanților

Protestul a provocat nervozitate în rândul unor şoferi obligaţi să aştepte semnalul poliţistului de la circulaţie pentru a depăşi zona

Protestul a început după ora 11:30, când aproximativ 30 de femei cu copii în braţe sau în cărucioare s-au adunat în faţa Parlamentului, la Parcul Izvor. Femeile traversează în mod repetat pe o trecere de pietoni spre una dintre intrările în Palatul Parlamentului, ele scandând „PSD, ciuma roşie” și „Fără penali”.

Femeile sunt nemulțumite și pentru că statul oferă mai mult ajutor infractorilor decât cetățenilor onești.

Sursa: Agerpres
Data publicării: 11 iul.. 2018
Scris de , în Știri
Comentarii