Connect with us
Protest în Piața Victoriei 8 februarie VIDEO. A noua zi de manifestații

Știri

Protest în Piața Victoriei 8 februarie VIDEO. A noua zi de manifestații

Protest în Piața Victoriei 8 februarie: Oamenii au ieșit din nou în stradă pentru a manifesta contra Guvernului Grindeanu.

Update, ora 22.22: În jur de 9000 de oameni au protestat în Piața Victoriei, îndurând frigul și ninsoare. BBC a transmis live de la protestele antiguvernamentale.

Și la Cluj, Sibiu, Iași, Oradea, Brașov, Timișoara, Constanța, Craiova, Alba Iulia s-a protestat. Mii de oameni au cerut demisia guvernului Grindeanu.

Update, ora 21.25: La ora 21.00, oamenii au ridicat lanternele telefoanelor și au strigat „Demisia”. Manifestanții au cântat apoi imnul.

Update, ora 20.43: Sunt circa 8000 de oameni în fața sediului Guvernului.

Update, ora 20.22: Sunt peste 500 de oameni care protestează și la Iași, pe un frig pătrunzător. Alte câteva sute de oameni au ieșit în stradă și la Cluj și Sibiu.

Digi 24 anunță că numărul protestatarilor de la Victoriei a ajuns la peste 600.

Update, ora 20.17: Circulația a fost blocată pe Bulevardul Aviatorilor și dinspre Kiseleff spre calea Victoriei. Lumea încă vine. Numărul manifestanților depășește 3000.

Update, ora 19.45: Curentul a revenit la Victoriei, după pana din această seară, din Capitală. Manifestanții au revenit în Piață, iar numărul lor este aproximativ 1000. În București ninge puternic.

În jurul orei 19.00, erau peste 200 de oameni în Piața Victoriei. Demonstranţii s-au adunat chiar în centrul pieţei, fără a afecta circulaţia rutieră din zonă. Protestatarii din Piata Victoriei au adus şi lopeţi cu care au curăţat zăpada şi au păstrat chenarul în care este scris, de dimineaţă, mesajul „REZIST”.

În cele opt  zile de proteste, numărul record de manifestanţi din Piaţa Victoriei a fost atins duminică, peste 280.000 de oameni protestând chiar în ziua în care Guvernul a abrogat Ordonanţa de Urgenţă privind codurile penale.

Oamenii au spus că nu vor renunţa la proteste, pentru că Guvernul a minţit, a făcut un abuz adoptând o ordonanţă de urgenţă pentru a schimba prevederi din codurile penale, în beneficiul unor politicieni, şi trebuie să răspundă pentru ce a făcut şi să îşi dea demisia.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top