Connect with us
Proteste masive în București, miercuri, în fața Ministerului Muncii. Ce vor oamenii nemulțumiți

Știri

Proteste masive în București, miercuri, în fața Ministerului Muncii. Ce vor oamenii nemulțumiți

Sindicatul Naţional Sport şi Tineret va organiza un protest, miercuri, 28 martie, în faţa Ministerului Muncii, sindicaliştii fiind nemulţumiţi de inechităţile salariale, se arată într-un comunicat SNST, remis marţi, AGERPRES.

Conform sursei citate, la acţiunea de protest vor fi prezenţi circa 300 de persoane, iar liderii SNST vor depune revendicările cu privire la inechităţile din salarizarea domeniului la Guvernul României, Ministerul Muncii, Ministerul Tineretului şi Sportului, Ministerul Educaţiei Naţionale şi Comisia pentru muncă din Camera Deputaţilor.

„SNST continuă seria acţiunilor de protest împotriva discriminărilor salariale vădite la care sunt supuşi angajaţii din Sport şi Tineret, în raport cu celelalte categorii de personal plătite din fonduri publice şi împotriva nesoluţionării.

Nesusţinerii şi neimplicării instituţiilor în rezolvarea problemelor salariale ale angajaţilor din acest domeniu de activitate.

Concret: vechimea în muncă nu contează, au scăzut veniturile antrenorilor prin tăierea indemnizaţiei de lot naţional, neplata muncii în zilele de sămbătă şi duminică, funcţiile specifice nu sunt încadrate corespunzător, inexistenţa sporurilor pentru condiţii de muncă, iar studiile superioare nu au importanţă.

Angajații, nemulțumiți de salarii

Deşi Legea salarizării a suferit mai multe corecţii, personalul din domeniu nostru a fost sistematic ignorat şi exclus„, potrivit comunicatului.

În document se mai spune că tratamentul inegal şi discriminatoriu legiferat prin adoptarea Legii-cadru nr. 153/2017 în ceea ce priveşte salarizarea personalului din domeniile Sport şi Tineret, dar şi ignorarea propunerilor de corecţie şi a amendamentelor depuse.

Au determinat menţinerea celui mai scăzut nivel de salarizare dintre toate categoriile de bugetari din România, iar astfel, reîncadrarea personalului şi comprimarea a 70% din totalul salariilor la un cuantum de 1300 lei net, nediferenţiat pe funcţii, grade, trepte, gradaţii „au dus la apariţia unor situaţii aberante pe care le-am semnalat în repetate rânduri”.

CITEȘTE ȘI: Trafic restricționat în București, în 24 martie, din cauza protestelor. Care sunt rutele ocolitoare

Sute de medici veterinari protestează în Piața Presei Libere. Care sunt nemulțumirile lor

 

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top