Connect with us
PSD a blocat audierile prefectului Capitalei și ministrului de Interne. Reacția Speranței Cliseru

Știri

PSD a blocat audierile prefectului Capitalei și ministrului de Interne. Reacția Speranței Cliseru

Comisia de apărare din Senat a eliminat marţi de pe ordinea de zi audierea ministrului Afacerilor Interne, Carmen Dan, şi a prefectului Capitalei, Speranţa Cliseru, pe tema protestului din 10 august.

Propunerea de eliminare a aparţinut senatorului Şerban Nicolae, pe motiv că invitaţia nu a fost stabilită de toţi membrii comisiei, ci doar de o parte a conducerii acestei comisii, fără respectarea regulamentului.

Speranța Cliseru ajunsese deja la Parlament când a primit vestea.

Prefectul Capitalei, Speranţa Cliseru, a precizat marţi, după ce a fost prezentă la Comisia de apărare din Senat, fără a fi audiată însă, că nu se simte o victimă şi că nu îşi face probleme, atâta vreme cât în statul român se respectă legislaţia şi drepturile omului.

Ea a menţionat în acelaşi timp că a fost „probabil neobişnuit să se discute atâta despre prefect”, pentru că nu prefectul conduce acţiunea de apărare a instituţiilor şi a ordinii publice.

„A fost probabil neobişnuit să se discute atâta despre prefect, pentru că nu prefectul conduce operaţiunile şi nici nu pregăteşte acţiunea în apărarea instituţiilor şi a ordinii publice.

Deci e prea multă discuţie despre prefect. (…) Nu sunt nicio victimă. De ce aş fi victimă? Eu îmi văd de treaba mea, de atribuţiile mele, ştiu ce am de făcut.

Nu sunt victima nimănui şi nimeni nu o să mă transforme pe mine în vreo victimă, oricât ar încerca.

Nu mă simt victimă, nu mă simt oropsită, eu îmi văd de treaba mea şi de atribuţiile mele şi atâta vreme cât în statul român, legislaţia şi drepturile omului se respectă, eu nu îmi fac probleme.

Eu dorm liniştită pe pernă. Nu am făcut nimic ilegal, nu am făcut nimic imoral, nu dau vina pe alţii”, a arătat ea, într-o declaraţie acordată presei.

Prefectul a mai precizat că nu intenţionează să renunţe la funcţie.

„Nu renunţ la această funcţie pentru că nu am greşit cu nimic şi nu am de ce să renunţ”, a spus ea.

Speranţa Cliseru a susţinut că şi-a asumat responsabilităţile care i-au revenit, chiar dacă putea trimite un reprezentant în locul său.

„M-am dus eu acolo. Nu în piaţă, eu nu am fost prin piaţă, nu mă plimbam pe acolo – că nu m-a văzut nimeni – am fost în locul în care mi s-a indicat să mă duc, ca un om disciplinat. Eu sunt administrativ, nu sunt militar, nu sunt şeful jandarmilor”, a precizat ea.

În ce priveşte faptul că a fost invitată la Comisia de apărare din Senat, fără a fi audiată, prefectul a replicat că se prezintă „disciplinat” de câte ori e chemată, deoarece respectă instituţiile statului.

„Dacă dumnealor au considerat că trebuie să amâne această audiere, am plecat”, a adăugat ea.

Ce spune Speranța Cliseru despre Carmen Dan

Întrebată dacă există un conflict între ea şi ministrul Carmen Dan, prefectul Capitalei a negat acest lucru.

„Nu simt eu un conflict între mine şi doamna Carmen Dan, că nu am avut niciun conflict cu dumneaei. (…) Dacă doamna ministru o să mă cheme să discutăm o să mă duc.

Sunt cu fruntea sus. (…) Nu am niciun conflict cu dumneaei, nici nu aş avea cum. Dumneaei este ministru, eu respect funcţiile şi ierarhia în cadrul instituţiei în care lucrez”, a arătat Cliseru.

Prefectul a mai declarat că nu a văzut print-urile referitoare la discuţiile sale cu un secretar de stat din Ministerul de Interne şi că nu ştie exact ce anume vizau acestea.

„Eu am discuţii cu multă lume şi cu domnul secretar de stat am avut discuţii, de asemeni, dar nu ştiu la care dintre discuţii s-a referit dumneaei (ministrul de Interne, Carmen Dan, n.r.)”, a spus ea.

Citește și: Speranța Cliseru și Gabriela Firea, la Parchetul General

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top