Connect with us

Știri

PSD a decis: Tudose NU rămâne premier! Ce se va întâmpla acum cu Guvernul României

Mihai Tudose pleacă din funcția de premier al României, în urma ședinței CEx a PSD de luni. Este al doilea premier schimbat de social-democrați într-un an de la câștigarea alegerilor parlamentare din decembrie 2016.

Tudose demisionează după ce în CEx a fost votată cu majoritate retragerea sprijinului.

Conform unor surse, 30 de organizații județe au semnat luni la prânz în biroul lui Liviu Dragnea o cerere pentru retragerea sprijinului politic pentru premieru Tudose. Se pare că președintele PSD le-a cerut imperativ președinților de organizație să semneze declarația.

Citește și: Un nou nume de premier pentru România! Soarta lui Mihai Tudose, decisă! Ce a spus Liviu Dragnea!

Robert Negoiță, primarul din sectorul 3, a criticat decizia lui Dragnea:

„Un singur lucru vreau să spun.

Am auzit că la cabinetul președintelui Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, s-au strâns semnături de la președinții de organizații județene.

Dacă lucrul ăsta s-a întâmplat, mi se pare că e profund în neregulă, este profund neprincipial. Noi trebuie să promovăm normalitatea și chestiunile principiale.

Să chemi președinții pe rând și să-i influențezi să semneze, mi se pare profund neprincipial.

Un alt aspect. De ce trebuie să luăm astăzi o decizie, așa repede? Ce arde?

Deciziile importante se iau cu multă înțelepciune, cu mult calm și cu o analiză profundă. Prea luăm decizii foarte importante fără să ne consultăm și fără să analizăm îndeajuns.”

În urma plecării lui Tudose, se va desemna un nou premier, care va avea sarcina de a forma un nou guvern. Mai mulți membri din actualul Executiv al urma să facă parte din noul Cabinet.

Citește și: Razboi in PSD! Ce a facut Liviu Dragnea!

Nu este clar în acest moment dacă președintele Klaus Iohannis va mai accepta numirea unui alt premier din partea coaliției PSD-ALDE.

„Cred că vom avea o problemă mare dacă s-ar ajunge la o asemenea situație.

Președintele a anunțat și a fost o declarație publică în care a spus că a treia oară nu va mai nominaliza un membru din PSD.

Eu consider că avem înțelepciunea și maturitatea că nu vom ieși de la guvernare.

Vom încerca, respectând statului nostru, să găsim calea de mijloc.

Vrem să guvernăm în continuare cu succes, așa cum am făcut-o și până acum,” spunea Niculae Bădălău, numărul 2 din PSD, la Antena 3, la emisiunea „Subiectiv”, moderată de Răzvan Dumitrescu.

„Vreau să nuanțez o declarație pe care am făcut-o miercuri, care a fost greșit înțeleasă. 

Îmi mențin foarte, foarte clar poziția, ca român, că nu este negociabilă, sub nicio formă, nici măcar amiabilă, integritatea teritorială a României. Nu se poate vorbi despre autonomia unei bucăți din România. 

Când m-am referit la fluturatul pe steag, m-am referit la autoritățile statului care trebuie să aplice legea.

Mandatele lor flutură lângă steag dacă nu aplică legea.

Despre asta a fost vorba, nu de spânzurat pe nu știu cine”, a precizat Mihai Tudose, în ultima declarație a sa de dinaintea CEx.

„Nu cred că vom discuta despre demiteri.

Vom avea o şedinţă mai furtunoasă ca niciodată. Suntem toţi cu nervii la pământ. (…) Indiferent cât durează această şedinţă, vom ieşi cu o soluţie. Ultimele zile au fost cumplite.

În mass media au apărut tot felul de ştiri pe surse, au fost tot felul de declaraţii ale colegilor mei. A curs cu scrisori şi luări de poziţie. Azi e obligatoriu să găsim soluţia finală.

Intru cu speranţa că trebuie să ne aducem aminte de zilele în care am fost uniţi”, spunea Codrin Ștefănescu, secretarul adjunct al PSD, înainte de CEX.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top