Connect with us
Hunedoara: Apel fals la 112 făcut de un adolescent care a anunțat că a fost răpit și dus în pădure

Știri

Raed Arafat anunță modificarea serviciului de urgențe 112

Secretarul de stat în MAI Raed Arafat a vorbit despre modernizarea sistemului 112 și despre tehnologia care va fi implementată serviciului de urgențe.

„Acest lucru este realizat de către colegii de la Serviciul de Telecomunicaţii Speciale. STS este cel care coordonează centrele de preluare apel 112. Sistemul 112, fiind creat pe la începuturile anilor 2000, nu a suferit nicio înnoire a acestor echipamente şi a infrastructurii.

Aşa că acţiunea pe care o face STS acum pe fonduri europene este una foarte importantă şi extrem de bine venită, pentru că în primul rând aduce sistemul la nivelul anilor 2020″, a spus Raed Arafat, pentru Agerpres.

Conform acestuia, se va fi folosi o tehnologie nouă și s-ar putea să fie introdusă posibilitatea de apeluri video, dar și integrarea serviciului în WhatsApp.

” Tehnologia care va fi în sistem va fi una mult mai modernă decât a începutului anilor 2000.

În al doilea rând, iar asta le va permite colegilor de la STS, în colaborare cu noi – şi au fost unele consultări deja – să îmbunătăţească software-ul care este folosit pentru gestionarea apelurilor.

Ameliorarea sistemului va fi vădită, din punctul nostru de vedere, şi va avea un impact din punct de vedere calitativ şi asupra utilizatorului.

S-ar putea să fie introdusă posibilitatea de video call, de discuţii video, pentru a vedea ce se întâmplă acolo.

Din discuţiile pe care le-am avut inclusiv ieri cu colegii de la STS sunt prevăzute apelurile video, integrarea WhatsApp, pentru a discuta şi pentru a transmite imagini de la faţa locului.

Nu vorbim aici doar de cazurile medicale, vorbim de incendii. Am văzut astfel de sisteme folosite în alte părţi. Partea de localizare să fie ameliorată, aducând tehnologii mai moderne de localizare.

Deci, toate aste cu siguranţă o să le vedem încet-încet implementate în noua structură a sistemului”, a declarat Raed Arafat, într-un interviu pentru Agerpres.

Citește și: Ce spune Arafat despre moartea protestatarului din Teleorman

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top