Connect with us
Rareș Bogdan, reacție după revocarea lui Kovesi: "Iohannis le-a dat șah"

Știri

Rareș Bogdan, reacție după revocarea lui Kovesi: „Iohannis le-a dat șah”

Jurnalistul Rareș Bogdan a comentat decizia președintelui de a o revoca pe șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, obligat de o decizie a CCR.

Conform prezentatorului de la Realitatea TV, președintele „le-a dat șah” celor de la PSD prin gestul său. Acesta consideră că dacă Klaus Iohannis ar fi întrat în jocul suspendării, cei din coaliția PSD-ALDE ar fi „trecut pe repede înainte” modificările la legile justiției și codurile penale.

„Ce a făcut azi Klaus Iohannis, aruncând în aer o parte din votanții din nucleul dur al președintelui, a fost să mai dea o șansă României (…) Azi nu sunt încă trecute Codul penal, nici dezincriminarea conflictului de interese, nici numirea șefului DNA nu se face după legea nouă modificată de PSD.

În celălalt scenariu, în care Iohannis nu semna decretul de revocare și intra în jocul suspendării, plănuit de PSD-ALDE, gruparea din jurul lui Dragnea ar fi trecut pe repede înainte și modificările la codurile penale și legile justiției și ar fi numit un om de casă la DNA.

Iohannis le-a dat șah, jocul nu este jucat. Codul penal și Legile justițiie mai au au o șansă. Președintele nu a luat decizia cu inimă ușoară. A ales să blocheze confiscarea justiției.

Sunt convins că va contesta toate legile care transformă România în feudă, într-un stat slab. Au câștigat o bătălie, dar războiul este departe de a fi terminat”, a explicat Rareș Bogdan, în cadrul emisiunii sale de la Realitatea TV.

Rareș Bogdan: Pe Kovesi o revocau în maxim 10 zile

„Pe Kovesi o revocau în maxim 10 zile. Promulgau rapid Legile justiției, Codul Penal, puneau la DNA o slugă, mazileau întreaga conducere a SRI, a SPP, detonau deciziile CCR, îl puneau în locul lui Lăzăroiu pe Iordache, că asta își dorește, să ajungă judecător CCR, schimbau legea care le interzice condamnaților penali să devină premieri ai României.

Sigur, Klaus Iohannis se întorcea victorios după suspendare, dar cât de mult dura să repare ceea ce făceau aceste rapandule în 2 luni de zile?!

Nu poți să oprești un abuz cu un alt abuz. Într-un stat de drept, nimeni nu este mai presus de lege. Chiar dacă a făcut-o altfel decât ne-am fi închipuit, cred că Iohannis a ales echilibrul”, a mai spus realizatorul emisiunii Jocuri de Putere.

Jurnalistul a criticat, însă, maniera în care șeful statului a ales să anunțe decizia revocării Codruței Kovesi.

„Singura întrebare neînțeleasă: o chestiune care ține de modul de raportare. De ce nu a ieșit însuși președintele să își explice decizia. Dacă aș fi fost consilier la Cotroceni, i-aș fi dat 40 de avantaje pentru a ieși în față să explice gestul domniei sale, este un gest plauzibil, dar trebuie explicat”, a spus Rareș Bogdan.

Citește și: Ce a spus Monica Macovei după revocarea Laurei Codruța Kovesi

Citește și: Liviu Dragnea, prima reacție după revocarea lui Kovesi: PSD nu renunță la ideea suspendării președintelui

3 Comments

3 Comments

  1. din zona neinfectată

    2018-07-10T18:33:18+03:00 at 18:33

    1) Piticul are 1,80 m.
    2) Elucubrațiile d-tale de avocat al Mafiei, demne de Psihiatrie, vs. Statul de Drept, Reglementările explicite ale ONU și UE, încălcate, deci Interesul Național.
    Să ții minte, avocată a Mafiei, și ți le spun pentru că am citit toate modificările mafiote, banditești, ale CP-urilor, și toate comunicatele parchetelor și Justiției.
    Nu am timp să îți arăt ce au spus CSM, ICCJ, PICCJ, despre modificările mafiot-banditești în Legislație penală, și, explicit, la ce se va ajunge. Doar ultimul document oficial,
    https://www.pna.ro/bilant_activitate.xhtml?id=43
    din care citeznumai o foarte mic[ parte:
    „În ultimii 5 ani valoarea măsurilor asiguratorii institutite de DNA a fost de peste 2 miliarde Euro. Spre exemplu, în anul 2016 s-au instituit măsuri asiguratorii de peste jumătate de miliard de euro, cea mai mare valoare de la înființarea instituției. Tot în anul 2016, Direcția Națională Anticorupție a reușit să instituie măsura sechestrului cu privire la două proprietăți situate în Saint Tropez – Franța până la concurența sumei de 5.066.300 EURO. Totodată, s-a instituit măsura sechestrului și cu privire la două imobile situate în Barcelona până la concurența sumei de 534 310 EURO. Au fost formulate și solicitări de instituire a sechestrului în Cipru, Elveția și Germania până la concurența sumei de 7.816.485 RON, echivalentul a 1.737.417 Euro.

    Măsurile dispuse au dus la menținerea procentului de achitări față de anul 2012, fiind în ultimii ani de aproximativ 10%.

    Aceste date arată eficiența și independența cu care s-a acționat, iar investigarea cauzelor de corupție la nivel înalt a fost obiectivă, indiferent de funcția administrativă sau politică deținută de persoana vizată.
    Este relevant de amintit că anchetele Direcției Naționale Anticorupție au vizat domenii diversificate, cum ar fi retrocedări ilegale ale proprietăților, fraude în achiziții publice în administrația publică, în sănătate, educație, infrastructură, fapte de corupție în legătură cu procesul legislativ sau fraude cu fonduri europene.
    Unele anchete au împiedicat producerea unor prejudicii importante bugetului de stat.
    Într-un singur dosar, intervenția procurorilor DNA a prevenit producerea unui prejudiciu de peste 105 milioane euro, sumă ce reprezintă de 5 ori bugetul DNA9. În alt dosar, intervenția procurorilor DNA a blocat retrocedarea ilegală a unor terenuri evitându-se prejudicierea statului cu suma de peste 300.000.000 euro10. În alt dosar, privind o companie cu capital majoritar de stat, intervenția procurorilor DNA a preîntâmpinat producerea unui prejudiciu de peste 175 milioane de lei, aproape dublul întregului buget al DNA”.

    SĂ-ȚI CRAPE OBRAZUL ! DACĂ ÎL AI !

  2. nuifertila

    2018-07-10T18:11:49+03:00 at 18:11

    Ne-a iluminat precum farul stins de la Alexandria – ce tare, don’le ! iata adevaratul purtator de cu.r.in.vant al cotrocelului, se numeste pigmeul cu batistutza sau roadedetoate … Jalnic, tare jalnic petec la sacul suprem !

  3. maria

    2018-07-10T16:29:56+03:00 at 16:29

    Sah din parti! ar vrea piticul chlbos si libidinos rares!! Ha!! Ha!! Legea numirii procurorilor sefi v fi promulgata in 10 zile – Urmeaza valetul Lazarica, Maior, stalinista de la ICCJ, Horodniceanu, etc etc si apoi procurprii si judecatorii din faimoasele ehipe mixte. Dar mai intii si intii – de secretizarea tuturor protocoalelor si ale ANEXELOR!! Si sa vedem cite plingeri penale, cereri de despagubire si mai ales inregistrari cu Agenta CIA Kovesi !!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top