Connect with us

Știri

Război în PSD: Liviu Dragnea ia în calcul schimbarea premierului Tudose

Este ziua în care PSD ar trebuie să decidă, din nou, între liderul său şi premier. Comitetul Executiv Național se reuneşte pentru a răspunde solicitărilor lui Mihai Tudose.

Acesta a cerut demisia ministrului de Interne, în urma scandalului provocat de poliţistul acuzat de pedofilie, şi reducerea numărului de portofolii din cabinet.

Cea mai recentă reacţie a unui lider social-democrat pare să indice, totuşi, că şedinţa se va încheia cu un armistiţiu.

Aseară, Gabriela Firea, i-a criticat şi pe Liviu Dragnea, şi pe Mihai Tudose pentru tensiunile din partid. Totodată, din informațiile disponibile luni dimineață, 22 de organizații stau în spatele liderului de partid, însă nu toți vor demiterea cabinetului Tudose.

Pe premier îl sprijină mai mulți miniștri și opt organizații județene importante. Între timp, Dragnea a ajuns la Parlament, iar Tudose la Guvern.

ACTUALIZARE 14:05 Premierul Mihai Tudose nu a făcut declarații despre situația politică. El a participat alături de ministrul Felix Stroe la semnarea contractului pentru podul de peste Dunăre, de la Brăila.

ACTUALIZARE 13:55 Mihai Tudose a ajuns la Ministerul Transporturilor și se pregătește să facă declarații. „Despre poduri și autostrăzi”, a spus el la intrarea în sediul MT.

ACTUALIZARE 13:15 Şeful diplomaţiei române spune că nu are niciun motiv să demisioneze. Teodor Meleşcanu, membru ALDE, a făcut această declaraţie în plină criză generată de discuţiile din PSD.

ACTUALIZARE 12:35 Premierul Mihai Tudose va face declarații la ora 14:00.

Între timp apar noi declarații din tabăra premierului: „Guvernul nu e brelocul lui Liviu Dragnea”. În plus, potrivit informațiilor Digi24, Liviu Dragnea se află într-o poziție ireconciliabilă cu Mihai Tudose, potrivit digi24.ro

ACTUALIZARE 11:35 Pe măsură ce se apropie ședința de la ora 16:00, cele două tabere se încurajează în declarații.

„Dragnea nu e zeu, nu e pus să rămână acolo pentru totdeauna, nu ne schimbăm nici noi poziția”, a spus un important lider PSD pentru Digi24 sub anonimat.

De asemenea, un ministru important spune că lucrurile se vor tranșa azi, chiar dacă Guvernul pică. E nevoie de liniște în PSD cu orice preț.

ACTUALIZARE 11:15 Dumitru Buzatu, președintele PSD Vaslui, a vorbit despre contextul din PSD cu câteva ore înainte de începerea ședinței.

ACTUALIZARE 9:20 Susținătorii lui Liviu Dragnea, lideri ai PSD care sunt în continuare de partea acestuia, îi spun că trebuie ca de data aceasta să meargă până la capăt, ori, dacă cedează ca atunci când au demisionat Sevil Shhaideh și Rovana Plumb, este ultima dată când mai are partidul la dispoziție.

‘În acest caz, Liviu Dragnea va pierde puterea din partid și autoritatea în favorea lui Mihai Tudose. Așadar, se pare că președintele PSD nu renunță la Carmen Dan.

Şedinţa CEx va avea loc începând cu ora 16:00, la sediul PSD din Kiseleff. Iniţial, întrunirea Comitetului Executiv Naţional era programată pentru 29 ianuarie, la Iaşi.

Însă mai mulţi lideri ai partidului au cerut convocarea de urgenţă a acesteia, după conflictul declanşat ca urmare a cazului poliţistului arestat după ce a agresat sexual doi copii.

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a propus demiterea şefului Poliţiei Române, Bogdan Despescu, având şi o propunere de înlocuire, însă premierul Tudose a refuzat, l-a convocat la Guvern pe Despescu şi i-a cerut un raport în termen de o săptămână.

Miercuri seară, premierul a declarat că nu mai doreşte să mai lucreze cu ministrul de Interne pentru că l-a „minţit” şi că, dacă îşi va prezenta demisia, o va accepta:

„Dacă va fi lăsată, va demisiona”. Tudose a susţinut că a fost minţit de Carmen Dan, care l-a informat că cel propus pentru postul de şef al Poliţiei Române, Cătălin Ioniţă, acceptă funcţia, dar, când l-a sunat personal, acesta a refuzat categoric. „Un ministru care îşi permite să mă mintă în halul acesta… nu mai am ce să mai lucrez”, a declarat Mihai Tudose.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top