Connect with us
Reacția DNA după dezvăluirile din scandalul Valiza Tel Drum

Știri

Reacția DNA după dezvăluirile din scandalul Valiza Tel Drum

Jurnaliștii de la Rise Project au publicat luni primul articol cu conținutul valizei primite de la un țăran din Teleorman, intitulat „C-O-N-Ț-I-N-U-T-U-L”.

Potrivit sursei citate, în hard-disk-ul extern se află toate documentele din computerul Nicoletei Pene – directorul comercial al Tel Drum.

Tot studiind documentele Nicoletei Pene, jurnaliştii de la Rise Project au descoperit informaţii ce leagă Tel Drum de companii satelit. Ea gestiona toate detaliile financiare.  Inclusiv plăţile pentru societatea comercială deţinută de Ştefan Valentin Dragnea. Un mail trimis de fiul preşedintelui PSD către Petre Pitiş ar fi dovada că familia Dragnea era conectată la banii Tel Drum.

Un alt personaj de casă: soţul Nicoletei Pene, Dacian. A lucrat la TelDrum până în 2014, ca director al departamentului mecanizare. A ajuns apoi inspector-şef la Inspectoratul pentrul Controlul în Transportul Rutier şi coordonează șase judeţe.

Mama Nicoletei Pene, pensionară, apare în acţionariatul unei societăţi înfiinţate în septembrie 2015, care, două luni mai târziu, avea tranzacţii de milioane de euro cu Tel Drum.

Firma e administrată de un anume Dan Balcaru, cumnatul lui Petre Pitiş. Doi ani mai târziu, firma îşi schimbă denumirea. Nu şi acţionariatul.

Interesant e că mama Nicoletei Pene a virat periodic zeci de mii de lei către o societate de asigurări din Râmnicu Sărat, condusă de Mugurel Gheorghiaş – personaj inculpat în dosarul TelDrum, alături de Liviu Dragnea şi Petre Pitiş. Fiica sa, Ioana Gheorghiaş a fost numită în iunie anul acesta consul general la Torino.

O altă informaţie interesantă care s-ar ascunde în valiza Rise Project duce către preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii, Simona Marcu.

E vorba despre o factură emisă de Tel Drum pe numele soţului acesteia, Gil Vasile, care ar fi încasat 15.000 de lei, în calitate de avocat.

Deși Liviu Dragnea neagă cu vehemenţă că ar avea vreo legătură cu valiza pierdută şi regăsită, Direcţia Naţională Anticorupţie spune, într-un răspuns pentru Digi24, că informaţiile apărute au într-adevăr legătură cu un dosar în lucru.

Articolul integral poate fi citit AICI, pe Rise Project!

Citește și: Teleormanleaks: Dezvăluiri de senzaţie despre Tel Drum. Lovitură pentru Dragnea!

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top