Connect with us
Reactia surprinzatoare a clubului Dinamo in cazul Patrick Ekeng

Știri

Reactia surprinzatoare a clubului Dinamo in cazul Patrick Ekeng

In urma scandalului iscat in presa in legatura cu ineficienta medicilor care l-au evaluat si resuscitat pe jucatorul Patrick Ekeng, care a murit aseara, clubul sportiv Dinamo Bucuresti vine cu precizari cruciale.

„FC Dinamo București transmite condoleanțe familiei regretatului Patrick Ekeng și își manifestă tot sprijinul în aceste momente cumplite.

În ceea ce privește speculațiile vehiculate în ultimele ore, legate de calitatea serviciilor de ambulanță pe care clubul nostru, în calitate de organizator, le-a contractat pentru desfășurarea meciului FC Dinamo București – FC Viitorul, facem următoarele clarificări importante pentru opinia publică.

FC Dinamo București a asigurat nu doar minimum necesar de ambulanțe (două), conform regulamentelor competiționale, ci a contractat trei ambulanțe pentru acest meci.

Aceste ambulanțe au fost dotate corespunzător pentru intervențiile în regim de urgență, potrivit reprezentanților serviciului de ambulanță contractat. Acest fapt a fost confirmat la ședința tehnică de dinaintea partidei în cadrul raportului de organizare a jocului.

Acuzatii intre medici in cazul mortii lui Patrick Ekeng: „Respira, avea puls”

ULTIMA ORA. Romania iese in strada dupa moartea lui Patrick Ekeng

Legat de intervenția medicală, nu putem comenta mai mult decât ceea ce transmite medicul echipei, Liviu Bătineanu: „Jucătorul s-a prăbușit pe teren. Am intrat imediat, fără a mai aștepta permisiunea arbitrului, și am început primele manevre de resuscitare. Am controlat și eliberat căile aeriene superioare. Jucătorul avea puls și respira.

S-a solicitat ambulanța, care a hotărât transportarea în serviciul de urgență. În timpul transportului, care a durat aproximativ două minute, s-a început masajul cardiac extern deoarece jucătorul a făcut stop cardio-respirator. Imediat a fost preluat de serviciul de urgență, care a început manevrele de resuscitare.

Precizez că jucătorul a efectuat vizita medicală în data de 12 ianuarie 2016 la Institutul Național de Medică Sportivă. Fiind jucător nou cooptat în lotul nostru, investigațiile medicale au fost completate, față de cele standard prevăzute de regulamente, la o altă clinică, prin efectuarea unui examen de ecocardiografie. În urma examinărilor, jucătorul a fost declarat apt pentru antrenamente și competiții”.

Acestea fiind lămurite, rugăm reprezentanții mass-media să respecte doliul prin care trece Dinamo în aceste momente și să încerce să evite speculațiile până la finalizarea anchetei”, scrie Dinamo in comunicat.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top