Connect with us
Regizorul Terry Gilliam a suferit un accident cerebral, chiar înainte ca filmul său să ruleze la Cannes

Știri

Regizorul Terry Gilliam a suferit un accident cerebral, chiar înainte ca filmul său să ruleze la Cannes

Vești proaste în lumea cinematografiei mondiale. Regizorul Terry Gilliam a suferit un accident cerebral minor.

Potrivit presei din Regatul Unit, artistul se recuperează în aceste momente în reședința sa din Londra, după ce ieri seară a fost externat.

În vârstă de 77 de ani, regizorul Terry Gilliam a suferit un accident cerebral minor weekendul trecut. Cu toate acestea, informațiile despre starea lui de sănătate au fost făcute publice abia astăzi, potrivit The Guardian.

În prezent, starea de sănătate a lui Gilliam este una mai bună şi se reface în locuinţa sa din Marea Britanie, au mai scris jurnaliștii britanici.

Festivalul de la Cannes a anunţat în luna aprilie că cea de-a 71 ediţie, care se va desfăşura între 8 şi 19 mai, se va încheia cu proiecţia filmului ‘The man who killed Don Quixote’, la care reputatul regizor american Terry Gilliam lucrează de două decenii.

Citește și: A murit regizorul Ermanno Olmi, la vârsta de 86 de ani

Filmul, care nu candidează la Palme d’ Or, va fi proiectat la ceremonia de închidere a festivalului.

Lungmetrajul, la care a participat şi casa de producţie spaniolă Tornasol Films, îi are în distribuţie pe Jonathan Pryce, în rolul lui Don Quijote, alături de Adam Driver, Rossy de Palma şi Sergi López.

Gilliam a început să lucreze la acest film din anul 2000, dar parcă toate lucrurile i-au mers împotrivă. În a doua zi de filmări la Navarra, într-o zonă militară survolată constant de avioane care produceau zgomot de fond, o ploaie torenţială a distrus întregul echipament de filmare.

Citește și: Cineastul Kim Ji-seok a murit la festivalul de film de la Cannes

Actorul care trebuia să îl interpreteze pe Don Quijote a murit din cauza unei hernii

Don Quijote care iniţial trebuia interpretat de actorul francez Jean Rochefort, a murit în octombrie anul trecut după ce în timpul filmărilor a fost afectat de o hernie dublă.

Asistentul de regie, Phil Patterson, a abandonat până proiectul, iar Gilliam a rămas fără fonduri pentru a finanţa filmul, ceea ce reiese din documentarul ‘Lost in La Mancha’, care ilustrează piedicile de care s-a lovit cineastul.

Premiera de la Cannes promite să pună capăt acestor vicisitudini de care s-a lovit filmul, care potrivit producătorilor, este „un basm clasic de fantezie şi aventuri inspirate din legendarul personaj literar al scriitorului Miguel de Cervantes”.

Foto: Hepta.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top