Relicva Sfântului Nicolae. Unde sunt depuse și cum poți ajunge sa te rogi

Cu câteva săptămâni înainte de sărbătorile de sfârșit de an, cercetătorii de la universitatea din Oxford afirmă că un fragment de os analizat recent ar putea fi al Sfântului Nicolae, cel care a inspirat povestea lui Moș Crăciun.

Cercetătorii au studiat un micro-eșantion de fragment osos și o datare cu carbon a permis stabilirea faptului că relicva datează din secolul al IV-lea după Hristos, respectiv epoca în care a murit Sfântul Nicolae (în jurul anului 343 după Hristos), potrivit istoricilor.

„Rezultatele sugerează că fragmentul de os ar putea fi autentic și i-ar putea aparține sfântului”, scrie universitatea Oxford într-un comunicat.

A MURIT! Grigore Lese:
A MURIT! Grigore Lese: "Dumnezeu sa-l ierte"

Spre deosebire de numeroase alte relicve studiate care nu corespundeau ca perioadă de timp, „acest fragment de os, în schimb, sugerează că am putea avea de a face cu rămășițele Sfântului Nicolae”, a comentat profesorul Tom Higham.

Potrivit legendei, Sfântul Nicolae era recunoscut pentru generozitatea sa și a inspirat personajul lui Moș Crăciun care intră în gospodării în seara de Crăciun cu sacul plin de cadouri.

Sărbătorit la 6 decembrie, Sfântul Nicolae a trăit în Mira, astăzi Demre, în Turcia. Cea mai mare parte a rămășițelor sale pământești sunt conservate la basilica San Nicola, din Bari, din 1087, iar peste 500 de fragmente de os sunt păstrate la Veneția. Însă de-a lungul anilor fragmente de relicve au fost achiziționate de biserici din lumea întreagă.

Osul analizat de oamenii de știință de la universitatea din Oxford, un fragment din pelvis, îi aparține unui preot care trăiește în statul Illinois, în SUA, părintele Dennis O’Neill, iar relicva provine din Lyon, a precizat universitatea.

„Aceste rezultate ne încurajează să ne îndreptăm acum spre relicvele de la Bari și Veneția pentru a încerca să arătăm că osemintele provin de la același individ”, a declarat dr. Georges Kazan, din cadrul universității. „Este pasionant să te gândești că aceste relicve, care datează dintr-o epocă atât de veche, ar putea fi autentice”.

Citește și Aceşti nativii își distrug singuri viața. Care sunt cele mai nefericite zodii

Mișcarea planetelor, semnul zodiacal și confluențele astrale ne pot influența viețile, iar unii dintre nativi pot fi mai fericiți sau mai nefericiți că alții.

Iată care sunt cele mai nefericite zodii:

Berbec

Este o zodie de foc, iar asta înseamnă că are o impulsivitate dusă la extrem. Berbecul este foarte temperamental, iar starea lui se schimbă de la un minut la altul.

Nu stă să se gândească și să analizeze foarte mult înainte să ia o decizie, așa că unele dintre consecințele faptelor lui sunt, deseori, neplăcute.

De aceea, Berbecul are foarte multe șanse, în viață de zi cu zi, să fie nefericit. De ce? Pentru că starea sau deciziile de moment îl afectează pe termen lung, iar el nu își da seama că trebuie să stea să se gândească mai mult înainte să actioneze.

Vărsător

Sunt persoane dificile, nu încerca să negi lucrul asta. Chiar dacă nu îți dai seama, te lași afectată de orice lucru mic, iar din cauza această, îți răpești singură dreptul la fericire.

Aceşti nativii care își distrug singuri viața
Varsatorii ajung să fie una dintre cele mai nefericite zodii doar pentru că lasă orice să îi afecteze. De asemenea, atunci când nu sunt pe aceeași lungime de undă cu oamenii cu care își petrec timpul, vor încerca să îi schimbe.

Trebuie să realizezi că vei fi mai fericită și mai relaxată dacă vei acceptă lucrurile exact așa cum sunt.

Varsatorii vor să schimbe tot ceea ce îi deranjează, dar nu realizează că nu vor reuși niciodată, iar asta le aduce frustrare și nefericire în viață, scrie elle.ro.

Pesti

Lucrul care le aduce Peștilor nefericirea este tendința lor de a analiză totul până în cele mai mici detalii.

Mintea lor nu se oprește niciodată din a analiză fiecare problema și fiecare lucru care se ivește, iar asta nu face decât să îi facă pe nativii Pești să fie foarte stresați și deprimați.

De asemenea, Peștii au tendința de a exagera, așa că vor vedea întotdeuna o problema acolo unde nu există nimic de fapt.

Stresul provocat de analizele atente și de exagerări îi face pe Pești să fie nefericiți, fără că măcar să își dea seama de ce. Iar adevărul este că își cultivă singuri nefericirea.

Citește și Alexandru Arşinel este îngenuncheat de durere: “Nu pot … “

Sursa: Huff.ro
Data publicării: 06 dec.. 2017
Scris de , în Știri
Comentarii