Connect with us
Reșița. Proiectile neexplodate descoperite la Halda de zgură

Știri

Reșița. Proiectile neexplodate descoperite la Halda de zgură

Mai multe proiectile neexplodate au fost găsite joi de către un muncitor de la halda de zgură din Reşiţa. Bărbatul a alertat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Semenic al judeţului Caraş-Severin.

„Echipa pirotehnică din cadrul ISU Caraş-Severin a cercetat, identificat, ridicat şi transportat muniţia la depozit, unde va fi păstrată până la următoarea misiune de distrugere. Este vorba de 12 proiectile de diferite calibre”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Semenic al judeţului Caraş-Severin, Magdalena Tocmelea.

Mai exact, echipa pirotehnică a transportat zece proiectile explozive de 76 mm, un proiectil exploziv de 152 mm şi unul de 100 mm.

Te-ar putea interesa și: Stare de urgență în Hârșova! O grenadă ofensivă a fost găsită în iarbă

O persoană a sunat la numărul de urgență 112 pentru a semnala prezența unei grenade pe o stradă din Hârșova. O grenadă ofensivă de exerciţiu a fost ridicată imediat de echipa de pirotehnişti ai Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (IJSU) Dobrogea.

Citește și: Trei oameni au fost răniți de o bombă de război

Potrivit purtătorului de cuvânt al IJSU Dobrogea, Anca Chiriţă, după examinarea la faţa locului pirotehniştii au constatat că posibilul corp exploziv, identificat de localnici pe spaţiul verde al străzii Vântului, din oraşul Hârşova, nu a pus în pericol viaţa oamenilor.

Citește și: Alertă falsă cu bombă într-un tren. Un bărbat a amenințat că aruncă garnitura în aer

„Grenada de exerciţiu a fost ridicată de pirotehnişti şi depusă la Constanţa, în depozitul echipei pirotehnice”, a mai declarat Anca Chiriţă.

Marți, muncitorii care lucrau la conductele de apă din sectorul 6 au găsit un obuz neexplodat.

Proiectilul exploziv de calibru 152 mm descoperit pe Strada Dreptăţii din Sectorul 6, unde Apa Nova efectua lucrări, a fost dezamorsat şi urmează să fie distrus într-un poligon special amenajat, a anunţat marţi, pentru AGERPRES, Lucian Apostol, purtător de cuvânt al Unităţii speciale de intervenţie Ciolpani.

„A fost găsit cu ocazia unor lucrări executate de Apa Nova. Specialiştii l-au dezamorsat şi l-au încărcat pentru a fi transportat, depozitat şi distrus la poligonul special amenajat. A fost verificată zona şi nu mai este alt obiect periculos în acel spaţiu. Am securizat zona, totul este în regulă”, a precizat Apostol.

Proiectilul provine cel mai probabil din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.

Știre inițială:

Poliția Capitalei anunță descoperirea unui obiect metalic ce pare a fi un obuz neexplodat. Descoperirea a fost făcută de muncitorii care lucrau la conductele de apă.

„Prin apel 112 a fost sesizat faptul că, într-o zonă din Sectorul 6, unde se efectuează lucrări, a fost găsit un obiect metalic ce pare a fi un obuz. În conformitate cu atribuţiile, politiştii Secţiei 21 se asigură că în perimetru nu pătrund persoane neautorizate, urmând ca specialiştii ISU să ridice obuzul„, a precizat sursa citată.

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top