Connect with us
Restituire TAXA AUTO 2018. Detaliul important de care trebuie să ții cont

Știri

Restituire TAXA AUTO 2018. Detaliul important de care trebuie să ții cont

Guvernul a decis, prin ordonanţă de urgenţă, eliminarea obligativităţii contribuabilului de a anexa la cererea de restituire a taxei auto a certificatului de înmatriculare. De asemenea, nici cartea de identitate a maşinii nu va mai trebui să fie anexată pentru taxa auto.

„Prin această ordonanţă de urgenţă au fost introduse măsuri care vizează acordarea eşalonărilor la plată a obligaţiilor fiscale şi restituirea taxei auto, timbrului de mediu, în scopul simplificării acestor proceduri de restituire pe cale administrativă a taxelor respective.

Se elimină, aşadar, obligativitatea contribuabilului de a anexa la cererea de restituire (…) certificatul de înmatriculare şi cartea de identitate a maşinii. Pentru că organul fiscal are la dispoziţie toate informaţiile respective, le poate verifica în baza de date proprii sau în baza de date la care are acces.

În rest, termenii prevăzuţi în Ordonanţa 52/2017, respectiv data de 31 august 2018 până la care se poate depune cererea, acel termen rămâne în vigoare. Sunt alte modificări în ceea ce priveşte restituirea, sunt acolo anumite mici modificări „. A declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Nelu Barbu, într-o conferinţă de presă, la Palatul Victoria.

S-a adoptat și OUG privind veniturile obținute din activități sportive

El a precizat totodată că s-a adoptat o OUG privind veniturile obţinute din activităţile sportive. Potrivit lui Barbu, s-a decis reţinerea la sursă a impozitului pentru veniturile din activităţi independente. Venituri realizate de persoanele fizice în baza contractelor de activitate sportivă încheiate potrivit Legii 69/2000. Cu modificările şi completările ulterioare.

„În ceea ce priveşte CAS-ul şi CASS-ul se vor aplica regulile pe care le ştiţi. Deja în vigoare, în legătură cu acel nivel la 12 salarii minim brute”, a precizat Nelu Barbu.

 

CITEȘTE ȘI: Veşti triste pentru șoferi: Când apare NOUA TAXĂ auto
Ecovinieta, o nouă taxă auto de mediu. Când ar putea fi pusă în aplicare
Vești bune pentru recuperarea taxei auto și timbrului de mediu! Când se vor returna banii

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top