Connect with us
Rezultate referendum familie 2018. Prezenţa la vot. Referendumul, invalid

Știri

Rezultate referendum familie 2018. Prezenţa la vot 20.41%. Referendumul, invalid

Rezultate referendum familie 2018. BEC a anunţat prezenţa finală la nivel naţional. Doar 20,41% dintre români au votat la referendumul pentru familie. Pentru ca referendumul să fie valid, era nevoie de o prezenţa la vot de 30%.

În ciuda campaniei făcute de PSD, de Biserica Ortodoxă Română şi de coaliţia pentru familie, românii au ales să boicoteze aceste referendum, astfel că el nu a întrunit prezenţa necesară de 30%.

Referendumul pentru redefinirea familiei a costat 163,712 milioane de lei noi, bani cheltuiţi inutil dacă e să ne uităm la rezultatul acestui demers.

Singurul partid parlamentar care s-a opus referendumului a fost USR, partid care a trimis obsevatori la votare şi s-a ocupat de numărarea paralelă.

Articolul 48 din Constituţie rămâne neschimbat. Astfel va rămâne în vigoare definiţia: „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între soţi, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor”.

Printre primii politicieni care au avut o reacţie faţă de acest referendum a fost fostul preşedinte Traian Băsescu.

Acesta a afirmat următoarele, pe contul său de Facebook:

Românii şi-au luat singuri diploma de maturitate europeană !

Preafericitul Daniel şi Preacondamnatul Dragnea, au împins poporul roman în aventura unui referendum din care fiecare a crezut că va avea mari foloase de creştere a propriei autorităţi şi credibilităţi în faţa românilor .

Preafericitul Daniel s-a bizuit pe capacitatea armatei PSD de activişti şi primari de a-i mâna pe români la vot iar Preacondamnatul Dragnea s-a bizuit pe capacitatea armatei de preoţi de a-i mâna pe enoriaşi la vot după slujba de Duminică.

Iar românii le-au dat celor doi Prea… o lecţie usturătoare prin neparticipare la vot, cu efecte majore ale eşecului pentru societatea românească, pentru credibilitatea BOR, pentru credibilitatea guvernului şi pentru PSD, plus banii cheltuiţi .

În plus, eşecul referendumului a dovedit că tandemul BOR / PSD nu poate controla votul popular .

Rezultatul pozitiv al eşecului referendumului ? Românii şi-au luat singuri diploma de maturitate europeană .

PS – Rămân un susţinător al familiei formată prin căsătoria dintre o femeie şi un bărbat şi aşa o să-mi educ cei patru nepoţei, dar îi voi considera egali în drepturi şi pe cei care trăiesc în familii monoparentale şi pe homosexualii care trăiesc în parteneriat civil.

Citeşte şi: Ce prezenta a fost sambata la vot

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top