Connect with us
ROBOR, o nouă lovitură pentru românii cu credite în lei

Știri

ROBOR, o nouă lovitură pentru românii cu credite în lei

Indicele ROBOR la trei luni, în funcţie de care se calculează costul creditelor în lei cu dobânda variabilă, a crescut din nou luni pe piaţa interbancară. Vorbim de o creștere de la 2,92% pe an, de la 2,90% vineri, potrivit datelor Băncii Naţionale a României (BNR).

O valoarea similară a fost înregistrată pe 13 octombrie 2014, respectiv 2,92% pe an, iar pe 10 octombrie 2014 era de 2,94%.

Conform datelor BNR, la începutul acestui an, ROBOR la 3 luni se situa la 2,05%. În perioada similară a anului trecut, 19 iunie 2017, indicatorul era la 0,83% pe an.

În ceea ce priveşte indicele la 6 luni, utilizat în calculul dobânzilor la creditele ipotecare, acesta a urcat la 3,03 %.

ROBOR la nouă luni, care reprezintă rata dobânzii plătită la creditele în lei atrase de băncile comerciale de la alte bănci comerciale, a urcat şi el la 3,08% pe an. Și indicele ROBOR la 12 luni a înregistrat o creștere, ajungând astfel la 3,13% pe an.

Te-ar putea interesa și: Indicele ROBOR la trei luni a atins un record al ultimilor trei ani și jumătate

Potrivit BNR, ROBOR la trei luni, în funcţie de care se calculează costul creditelor în lei cu dobânda variabilă, atinge un nou record al ultimilor trei ani şi jumătate. Miercuri, indicele Robor a ajuns la 2,47% pe an, de la 2,45% pe an cât era luni.

O valoare apropiată a fost înregistrată pe 23 octombrie 2014, respectiv 2,48% pe an. Conform datelor BNR, la începutul acestui an, ROBOR se situa la 2,05% în condiţiile în care, în perioada similară a anului trecut indicatorul era la 0,91% pe an.

Citește și Situaţie dramatică pentru românii cu credite în lei. Anunţul făcut de BNR

În ceea ce priveşte indicele la 6 luni, utilizat în calculul dobânzilor la creditele ipotecare, acesta a rămas la 2,57% pe an. De asemenea, ROBOR la nouă luni, care reprezintă rata dobânzii plătită la creditele în lei atrase de către băncile comerciale de la alte bănci comerciale, a stagnat la 2,62% pe an, iar indicele ROBOR la 12 luni a rămas miercuri la 2,67% pe an.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top