Connect with us

Știri

România ar putea participa la Eurovision 2017

Consiliul de Administraţie al Societăţii Române de Televiziune (SRTv) a aprobat, în şedinţa de joi, participarea televiziunii publice la Eurovision Song Contest 2017, sub rezerva acceptării de către EBU (European Broadcasting Union) a unor condiţii favorabile Televiziunii Române, iar EBU va asigura consultanţă gratuită, potrivit unor surse din TVR.

În şedinţa CA a SRTv, membrii au discutat situaţia datoriilor către EBU, precum şi situaţia plăţilor şi proiectele următoare, faptul că SRTv va beneficia de colaborarea şi consultanţa susţinută de specialiştii organizaţiei internaţionale, spune news.ro.

Citeste și: Justin Bieber vine în România. Când va avea loc concertul

Consultanţa EBU va fi gratuită şi asigurată de directori generali şi directori (foşti şi actuali) ai unor televiziuni europene. Consultanţii sunt aşteptaţi în luna octombrie pentru a asigura suportul în vederea realizării formei finale a proiectului de reorganizare.

Consiliul a mai aprobat contractul de închiriere a unui car TV High Definition şi a unui generator Twin Pack, echipamente ce vor fi utilizate pentru transmisia unor meciuri susţinute de naţionala de fotbal, în această toamnă, pe teren propriu, în preliminariile Campionatului Mondial de Fotbal 2018.

TVR va începe negocierile pentru achiziţionarea licenţei de difuzare a două seriale istorice coreene.

Consiliul de Administraţie al SRTv a aprobat şi încheierea unui contract de mandat cu RDS&RCS pentru colectarea taxei TV, demers care vizează creşterea veniturilor societăţii. De asemenea, SRTv a prelungit mandatul lui Liviu Fetter, în calitate de administrator al filialei SRTv din Republica Moldova, până la data de 31 decembrie.

România ar fi trebuit să participe în a doua semifinală a concursului Eurovision 2016, care a avut loc pe 12 mai, însă câştigătorul – Ovidiu Anton – nu a mai putut participa, din cauza datoriilor SRTv către EBU, care depăşeau 10 milioane de euro.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top