Connect with us
România, în pragul unei EPIDEMII. Medicii sunt în stare de ALERTĂ

Știri

România, în pragul unei EPIDEMII. Medicii sunt în stare de ALERTĂ

România este amenințată de o gravă epidemie. Medicii sunt în alertă și asta pentru că sunt descoperite cazuri aproape în fiecare zi iar vaccinul care ne-ar putea proteja de această boală nu se găsește deloc în farmacii.

România s-ar putea confrunta în curând cu o epidemie de varicelă. Peste 100 de cazuri au fost confirmate de medicii de la Institutul Matei Balş din Capitală, numai în ultima săptămână.

Medicii se tem că numărul cazurilor va creşte în următoarele săptămâni, mai ales că vaccinul nu este în schema naţională.

Primele simptome ale varicelei sunt febra, oboseala, apetitul scăzut, durerile de cap şi inflamaţia gâtului. Abia după câteva zile apare erupţia.

Numai în ultimele zile 67 de persoane au venit la Institutul Matei Balş cu astfel de probleme.

”Comparativ cu perioadele similare din anii trecuţi, este un număr clar mai mare în acest an. Încă nu se poate vorbi despre o epidemie de varicelă, dar dacă lucrurile vor evolua în aceeaşi direcţie, este posibil să ne confruntăm cu aşa ceva”, a atras atenția Cătălin Apostolescu, purtătorul de cuvânt al Institutului „Matei Balş”.

Adulţii suportă mai greu boala decât copii

În acest moment, la Matei Balş mai sunt internate 16 persoane în secţia de boli infecţioase. Singura metodă de protecţie împotriva varicelei este vaccinul, însă acum serul aproape că nu se mai găseşte în farmaciile din Capitală.

Boala trece de cele mai multe ori în aproximativ o săptămână, însă în anumite cazuri pacienţii pot face complicaţii. Unul dintre copiii internaţi acum la „Matei Balş” a dezvoltat encefalită, o boală care atacă sistemul nervos.

”Toate aceste forme severe pot să evolueze către insuficienţă respiratorie, insuficienţă hepatică, comă şi rarisim şi deces”, a spus Cătălin Apostolescu, purtătorul de cuvânt al Institutului „Matei Balş”.

Specialiştii se tem acum de apariţia unei epidemii. Medicii recomandă consultul la medicul de familie, iar dacă simptomele sunt grave, pacienţii pot apela la Urgenţe.

Citește și DECIZIA de ultimă oră a magistraților în cazul polițistului pedofil. Ce se întâmplă cu Eugen Stan

Magistraţii au decis, în urmă cu scurt timp, soarta lui Eugen Stan. Polițistul este suspect în alte 15 cazuri de agresiuni sexuale asupra unor minori. Iată ce au decis magistrații în această seară.

Magistraţii au decis, în urmă cu scurt timp, soarta lui Eugen Stan şi au încuviinţat cererea adresată de procurori.

Astfel, poliţistul-pedofil a fost arestat şi îşi va petrece următoarele 30 de zile în Arestul Central. Duba cu bărbatul încătușat a plecat de la Judecătoria Sectorulu 6 către Arestul Central al Poliției Capitalei, anunţă Antena 3.

Anchetatorii au solicitat arestarea preventivă pentru 29 de zile pentru trei fapte. Printre acestea: agresiune sexuală față de doi minori, fapta din 2018, dar și o agresiune sexuală din 2012.

Dosarul din 2009 s-a prescris

Au mai apărut și alte informații cum că în 2017 bărbatul a încercat să agreseze o femeie.

În tot acest timp, anchetatorii verifică alte 15 dosare de agresiuni sexuale rămase cu autor necunoscut pentru a stabili dacă poliţistul de la Brigada Rutieră a Capitalei acuzat că a agresat sexual doi copii în liftul unui bloc din Drumul Taberei este autorul lor, potrivit Digi 24.

Citește și Cutremur în România, în urmă cu puțin timp. Seismul s-a produs în Vrancea

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top