Connect with us
Saptamana de lucru ar putea avea doar patru zile in loc de cinci, potrivit unui nou proiect de lege pus dezbatere la Camera Deputatilor.

Știri

Saptamana de lucru s-ar putea reduce la 4 zile. Vezi in ce conditii!

O initiativa de lege pusa in dezbatere la Camera Deputatilor prevede ca saptamana de lucru s-ar putea reduce de la cinci zile la patru.

O initiativa de lege pusa in dezbatere la Camera Deputatilor prevede ca saptamana de lucru s-ar putea reduce de la cinci zile la patru.

 

Conform noului proiect de lege, angajatii si salaratii care doresc ca timpul de lucru sa fie de 10 ori pe zi vor munci doar patru zile pe saptamana.

„Pentru salariatii angajati cu norma intreaga durata normala a timpului de munca este de 8 ore pe zi si de 40 de ore pe saptamana. Fiecare angajator stabileste impreuna cu angajatul norma timpului de munca, acesta putand fi si de 10 ore pe zi, cu respectarea a 40 de ore pe saptamana”, se precizeaza in propunerea legislativa.

Initiatorii sustin ca aprope jumatate dintre companiile americane au adoptat aceast solutie. Ea ar conveni, de altfel, atat unei parti dintre angajatori, care ar face in unele cazuri economii in privinta statiilor de munca si a intretinerii locatiilor, cat si angajatilor, care ar beneficia de un weekend prelungit la trei zile.

Saptamana de lucru de patru zile este populara in Olanda. Si in Marea Britanie multi angajati au optat pentru un program de munca cu ture mai lungi si zile mai putine.

 

 

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top