Connect with us
Este primul loc din ţară unde începe să se simtă magia sărbătorilor de iarnă. Acolo s-a deschis vineri Târgul de Crăciun.

Știri

Sărbătorile încep cu fast: Târg de Crăciun și Sf. Nicolae, UR.BASM Festival, concert Subcarpați

Sărbătorile încep cu fast! Pe 1 decembrie se deschide un Târg de Crăciun din Piața Constituției. Tot de Ziua Națională se vor aprinde și luminițele din Capitală.  Pe hipsteri, până pe 4 decembrie, îi așteaptă festivalul de muzică și întâmplări urbane UR.BASM.

Târg de Crăciun, în Piața Constituției

Târgul de Crăciun se va desfăşura între 1-30 decembrie, între orele 10:00- 22:00, în Piaţa Constituţiei.  Vizitatorii pot vedea personaje de poveste, târgul de meşteşuguri, casa lui Moş Crăciun, patinoarul, caruselul și trenuleţul. De asemenea, vor concerte și spectacole tradiționale românești.  Veți putea degusta delicii din bucătăria românească sau puteți cumpăra cadouri pentru Crăciun.

În cadrul târgului va fi organizată campania umanitară “Dăruieşte, fii mai bun! Şi tu poţi fi Moş Crăciun!”. Vizitatorii pot dona jucării şi cărţi, care vor ajunge la copiii nevoiaşi.

Pagina de Facebook a evenimentului: https://www.facebook.com/events/1187820334598394/.

Târg de Sfântul Nicolae la Muzeul Ţăranului Român

Tot norodul: copii, părinți, studenți, șomeri, pompieri, actori, șoferi, doctori, bancheri, șefi, frizeri, violoniști, academicieni, artiști, funcționari, fotografi, profesori, poeți, IT-iști, bicicliști, corporatiști, bugetari, regizori, bucureșteni, provinciali, idealiști, bone, ochelariști, navetiști, ziariști, magistrați, piloți, toți, dar absolut toți sunt așteptați între 3 și 5 decembrie 2016, între 10 și 18, la Târgul de Sfantul Nicolae de la Muzeul Țăranului.

130 de meșteri mari, cei mai pricepuți olari, fierari, cioplitori, lingurari, cojocari, cofetari, țesătoare, cusătorese, împletitoare, pielari, rudari, iconari… vin din toate zonele țării cu lucruri frumoase, pe care le-au meșterit peste an.

Puteți admira și cumpăra: jucării, nuielușe, măști, ii, podoabe, opinci, cergi, scoarțe, coșuri de nuiele, căuce, străchini, oale de sarmale, icoane, pristolnice, blide, marame, ibrice, mobilier pictat, carafe, chimire, curele, genți, alambicuri, blidare, copăițe, sărărițe, pipernițe, găvane, lingurare, linguri, fluiere, ocarine, împletituri din pănușe, oale, scăunașe, păretare, lăicere, ștergare, lăzi de zestre, catrințe, cămăși, fote, cahle, clopoței, zurgălăi, turtă dulce, cozonaci, mere, miere, plăcinte, cofeturi, țuică… și câte și mai câte.

Pagina de facebook a evenimentului: https://www.facebook.com/events/589454417904677/.

UR.BASM Festival

Hipsteri, domni și domnițe,
Invitați de seamă de pretutindeni,
Si artiști din toate urbele țării,

UR.BASM este noul festival de muzică și întâmplări urbane la care vă invitam să luați parte în perioada 29 noiembrie și 4 decembrie.

Pe parcursul celor 6 nopți și 6 zile UR.BASM lansează o platformă de activități cultural-artistice. Acestea vor cuprinde de la graffiti și street art, artă murală şi videomapping, la expoziţii de fotografie, dans contemporan, concurs de breakdance şi evenimente cu muzică electronică.

Pagina de facebook a evenimentului: https://www.facebook.com/events/589454417904677/.

TEATRU.  „Iarna” de Jon Fosse, în regia lui Mihai Mănuţiu, la Teatrul Nottara

Spectacolul „Iarna” inspirat de magistralul text al lui Jon Fosse, este, dacă vreți, un spectacol-manifest, în care nu ezit să dau un corp fantomelor pe care intuiția mea (un fel de ”a doua vedere” a mea) le vede constant, în viața de zi cu zi. Suntem, fiecare dintre noi, dubli, și corpul dublului nostru fantasmatic/fantomatic are tot atâta putere asupra spiritului noastru, cât și corpul nostru din carne și oase”, spune regizorul piesei, Mihai Mănuţiu.

Pagina de Facebook a evenimentului: https://www.facebook.com/events/194530217668988/.

CONCERT. Sărbătoarea Subcarpați, la Arenele Romane

Ca în fiecare an, pe 1 Decembrie este și Sărbătoarea Subcarpați. Trupa își sărbătorește aniversarea și ne sărbătorim cu toții Ziua Națională în cortul încălzit de la Arenele Romane.

Trupa Subcarpați e un mix între muzici tradiționale românești și beat-urile din ziua de azi. O combinație eclectică prin care ne reoxigenăm cu folclor românesc, instrumente tradiționale și ritmuri de trip-hop, dubstep, rap sau dancehall.

Subcarpați înseamnă Bean, AFO, Power Pe Vinil, Mădălina Pavăl, Valentin Mușat (chitară), Alin Stoianovici (acordeon/synth), Claudiu Rusu aka Kani (tobe), Bogdan Zoom (lumini), Cosmin Lazăr (sunet), Andri VJ și alți colaboratori.

Pagina de Facebook a evenimentului: https://www.facebook.com/events/606592516168244/.

CONCERT. Silent Strike & Muse Quartet live, în Control

În Control, pe strada Constantin Mille nr.4, ascunşi de crivăţ şi lumină, cântă Silent Strike şi Muse Quartet. Va fi o noapte electro, cu români ce simt beat-ul.

Pagina de Facebook a evenimentului: https://www.facebook.com/events/221722831596406/.

PARTY. Aniversare Discotecă la Expirat. Special Guest: Stela Enache

Pe 1 decembrie 2016, la exact patru ani de la o fabuloasă epifanie, colectivul Discotecă își marchează ziua de naștere cu un party care va plimba muzica românească de dans prin deceniile ei cele mai apetisante, 1960-2000. Inegalabila artistă Stela Enache va susține un recital extraordinar în cadrul evenimentului.

Pagina de Facebook a evenimentului: https://www.facebook.com/events/980931888701025/.

CONCERT. Sean Nicholas Savage în Control

Sean Nicholas Savage este unul din cei mai cunoscuți exponenți ai scenei muzicale independente din Canada și printre cei mai prolifici artiști din generația sa. Carismatic și versatil, a fost descris de The Fader drept „cantautor, filosof nebun și personaj central al comunității muzicale non-convenționale din Canada, formată în jurul unor artiști ca Grimes, Mac DeMarco, TOPS și Doldrums.”

Citește și: Concert Ștefan Bănică la Sala Palatului 9 și 10 decembrie 2016

De la înființarea label-ului independent Arbutus Records, în 2009, la Montreal, Savage a lansat anual câte o colecție de balade pop melodioase, dobândind reputația de „trubadur extraterestru aterizat accidental pe Pământ” și cântăreț bedroom pop cu înclinații filosofice, cum l-a etichetat presa americană.

Pagina de Facebook a evenimentului: https://www.facebook.com/events/710083442477172/.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top