Schimbări importante care îi vizează pe TOȚI PENSIONARII. Lia Olguța Vasilescu a anunțat ce se întâmplă

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a declarat că legea pensiilor va fi schimbată, iar Guvernul nu mai vrea să mai existe inechități între pensionari. Vasilescu a anunțat care ar putea fi cele mai importante schimbări.

„Sistemul are nevoie de clarificare pentru că am ajuns în situația în care persoane care au contribuit 15 ani acum sunt aproape de indemnizația minimă luată de cei care nu au muncit deloc. E clar că trebuie să regândim sistemul. Am mai încercat să cârpim legea anul asta fără succes. Am constituit grupul de lucru și suntem în situația în care cerem de la toate instituțiile care gestionează pensii date care ne sunt necesare. De asemenea, cerem legislația europeană de la atașații de muncă, toată va fi tradusă să vedem și cum au gestionat ei sistemul de pensii și după ce avem datele bine puse la punct să avem discuție cu ministerul de finanțe și să venim cu o variantă”, a declarat Lia Olguța Vasilescu la România TV.

„Luăm în calcul, în primul rând, pentru mamele care au mai mult de 3 copii reducerea vârstei de pensionare. Este o măsură din programul de guvernare. Este de stimulare a natalității. Până la urmă și profesia de mamă e profesie și statul are nevoie de creșterea natalității. Să ne gândim și la noi cei care avem 40-50, că trebuie să fie cineva care să ne platească pensiile”.

Ministrul Muncii a mai spus că este adevărat că 100.000 de pensii speciale au echivalentul a 4 milioane de pensii mici. „Nu m-aș referi doar la apărare, mă refer la cele speciale, dar date clare vom avea în perioadă următoare”, a mai spus ministrul.

Citește și: Olguța Vasilescu, veste URIAȘĂ pentru femeile din România. La pensie, ele vor…

Citește și: Anunț important pentru cei care au peste 55 de ani, legat de sistemul de pensii!

Sursa: Huff.ro
Data publicării: 26 iul.. 2017
Scris de , în Știri
Comentarii