Connect with us
scumpiri

Știri

SCUMPIRI: Prețul benzinei și motorinei CREȘTE iar! Cat va costa un litru la pompele de benzina de mâine

Preţurile petrolului au început tranzacţiile în noul an în creştere, după ce în 2017 au înregistrat o evoluţie pozitivă pentru al doilea an consecutiv, avansul fiind susţinut de stagnarea activităţilor de exploatare din Statele Unite şi de protestele anti-guvernamentale din Iran, transmite Bloomberg, potrivit news.ro.

Contractele futures pentru ţiţei au urcat cu 0,4% la New York, după un avans de 3,3% consemnat săptămâna trecută. Producătorii americani au menţinut numărul platformelor extractive la 747, a anunţat vineri compania de servicii industriale Baker Hughes.

În Iran, protestele anti-guvernamentale declanşate joi în oraşul Mashhad, din nord-estul ţării, care iniţial au avut motivaţie economică, s-au extins pentru a include nemulţumiri împotriva liderilor religioşi şi a forţelor de securitate.

Protestatarii s-au ciocnit cu forţele de ordine, iar numărul victimelor a crescut.

Iranul este al treilea mare producător de petrol membru al OPEC.

Preţurile petrolului şi-au continuat redresarea anul trecut, de la un minim atins în urmă cu mai mult de doi ani, datorită unui acord convenit de statele membre ale OPEC şi alţi producători din afara organizaţiei, între care şi Rusia, pentru reducerea livrărilor.

Cotaţia petrolului american West Texas Intermediate, cu livrare în februarie, a urcat cu 24 de cenţi, la 60,66 dolari pe baril. Volumul tranzacţiilor a fost cu circa 13% mai ridicat faţă de media ultimelor 100 de zile.

Preţul a urcat vineri cu 58 de cenţi, la 60,42 dolari pe baril, încheind anul în creştere cu peste 12%.

Preţul petrolului Brent, de referinţă la bursa din Londra, cu livrare în martie, a crescut cu 32 de cenţi, respectiv cu 0,5%, la 67,19 dolari pe baril. Contractele cu termen pe o lună pentru petrolul Brent au avansat cu circa 18% în 2017, înregistrând o evoluţie ascendentă pentru al doilea an consecutiv.

A avut Arsenie Boca o relatie cu maicuta stareta de la Prislop? O inregistrare controversata iese la iveala dupa multi ani! „Au ramas in intimitate! Plecau in padure impreuna”

O inregistrare audio care circula de multi ani pe Internet lasa sa se inteleaga ca Arsenie Boca a avut o relatie speciala cu una dintre maicutele care i-au fost credincioase pana la moarte, scrie wowbiz.ro.

Inregistrarea care circula sub numele „Parintele Arsenie Papacioc si Parintele Ioanichie Balan despre ratacirile Parintelui Arsenie Boca” reprezinta o discutie care ar fi avut loc in 1996 in prezenta mai multor monahi: parintele Ilie Cleopa, protosinghel Arsenie Popa, monahul Iachint – ucenicul parintelui Cleopa si chiar parintele Cleopa.

Inregistrarea ar fi fost facuta la Manastirea Sihastria, in chilia protosinghelului Varsanufie Lipan.

Aceasta descrie modul in care Arsenie Boca ar fi cunoscut-o pe Maica Zamfira, pe numele ei real Julieta Constaninescu. Aceasta a stat 40 de ani alaturi de Arsenie Boca, e considerat singurul ucenic al acestuia si este inmormantata la Manastirea Prislop, langa Arsenie Boca. La 25 de ani, la scurt timp dupa ce a ajuns la Prislop, ea a devenit stareta a Manastirii.

Ascultă înregistrările AICI.

Sunt Adrian Vrauko si de 14 ani lucrez în presa online. Am început ca redactor la Realitatea TV, am continuat mai apoi la Pro TV, Kanal D. Iar din 2014 am infiintat Revista Teo Trandafir, continuand cu HUFF.ro si multe alte site-uri din grupul AIR24. La HUFF.ro sunt Editor Of The Day si coordonez echipa editoriala.

1 Comment

1 Comment

  1. gheorghe hofer

    2018-01-02T12:20:41+02:00 at 12:20

    va rog sa mi transmiteti astazi cit va costa maine 1 L de benzina asa cim ati scris in titlu articolului altfel nu l citeam

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top