Connect with us
Se schimbă banii de la 1 ianuarie 2018

Știri

Se schimbă banii de la 1 ianuarie 2018. BNR modifică bancnotele și monedele

BNR va lansa în circulație noi bancnote și monede cu noua stemă a țării, anunță instituția.

„În conformitate cu prevederile art. 14 și art. 17 din Legea nr.312/2004 privind Statutul Băncii Naţionale a României și cu prevederile Legii nr.146/2016 pentru modificarea Legii nr.102/1992 privind stema țării și sigiliul statului,

începând cu data de 1 ianuarie 2018, Banca Naţională a României va lansa în circulație bancnote și monede cu noua stemă a țării.

Bancnotele și monedele cu noua stemă vor fi lansate în circulație în mod eșalonat

Bancnotele cu noua stemă vor avea înscrisă pe avers data de ,,1 ianuarie 2018”. Toate celelalte elemente grafice ale bancnotelor și monedelor cu noua stemă, caracteristicile acestora, precum și elementele de siguranță ale bancnotelor cu noua stemă, vor fi aceleași cu cele ale bancnotelor și monedelor aflate în circulație.

Bancnotele și monedele cu noua stemă vor fi lansate în circulație în mod eșalonat, în funcție de nevoile reale ale circulației monetare.

Bancnotele și monedele cu noua stemă a țării vor circula în paralel cu cele existente în prezent în circulație”, se arată în comunicat.

Citeşte şi Cine este, de fapt, avocata criminalei de la stația de metrou DRISTOR 1. Ce detalii ies la iveală

Crima de la metrou de 12 decembrie ține atenția presei de peste o săptămâna de când aceasta a avut loc. În ciuda oprobiului public revărsat asupra făptașei, Magdalena Șerban, aceasta beneficiază prin lege de un avocat care să o reprezinte și să o apere în fața legii.

Această misiune i-a revenit Marinelei Rus Grigorie, avocat cu peste 18 ani de experiență. În ciuda faptului că nu și-a dorit acest caz, aceasta a fost obligată de lege să o reprezinte pe criminală.

Oribila crimă comisă de Magdalena Șerban ține și astăzi prima pagină a ziarelor

“Nu sunt avocat ales, ci dat din oficiu. În seara crimei am fost anunțată că trebuie să mă prezint la Arestul Central. Dacă nu o făceam primeam amendă”, a afirmat avocata, conform Antena 3.

Ca să devii avocat din oficiu trebuie să te înscrii la Barou și primești astfel de dosare. Onorariile lor sunt de 460 de lei pentru fiecare inculpat asistat în cursul urmăririi penale și alți 460 de lei în cursul judecății, pe fiecare fază procesuală.

Citeşte şi Bărbat suspectat că intenționa să comită un atentat în Germania, arestat

Un german de 29 de ani suspectat că intenţiona să comită un atentat cu un vehicul-berbece, în numele grupării Stat Islamic (SI), a fost arestat miercuri de forţele speciale ale poliţiei germane, transmite AFP.

Dasbar W. este bănuit că a susţinut şi a fost membru al SI, a indicat parchetul antiterorist german, care adaugă că cel acuzat este “serios suspectat de pregătirea unei acţiuni violente”, scrie Agerpres.

El ar fi preconizat folosirea unui “vehicul-berbece” pentru a lovi mulţimea din jurul unui patinoar aflat într-o piaţă din Karlsruhe (sud-vest).

Dasbar W. a “reperat locul la sfârşitul lui august”, precizează comunicatul parchetului, care relevă că bărbatul a încercat apoi în zadar, începând cu luna septembrie, să se angajeze la o companie de livrări colete.

Din iunie 2016 a jurat supunere grupării jihadiste

Potrivit parchetului antiterorist, el a difuzat, între aprilie şi iulie 2015, materiale video de propagandă pentru SI pe mai multe platforme online.

În iunie în acelaşi an, bărbatul a părăsit pentru prima dată Germania cu destinaţia Irak, de unde ar fi revenit în martie 2016.

A făcut şi o a doua călătorie, din iunie 2016, în cursul căreia a jurat supunere grupării jihadiste. El s-a antrenat în ce priveşte mânuirea armelor de foc şi a spionat pentru SI, după care a revenit în Germania în iulie 2017.

Această arestare are loc la o zi după împlinirea unui an de la atentatul jihadist de la târgul de Crăciun din Berlin, cel mai sângeros comis vreodată pe teritoriul german.

Pe 19 decembrie 2016, 12 oameni au murit şi mai multe sute au fost răniţi după ce tunisianul Anis Amri a intrat cu un camion-berbece în mulţime.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top