Connect with us

Știri

Se schimbă BULETINELE! Românii trebuie să meargă la poliție pentru schimbare

Propunerea de introducere a unui nou tip de carte de identitate a vost votată în Senat. Acum va intra în dezbatere în Camera Deputaților.

Proiectul presupune faptul că românii vor putea avea buletine electronice începând cu vârsta de 14 ani.

Se dorește această schimbare fiindcă acest tip nou de buletin vine la pachet cu multe alte facilități:

  • le vom putea folosi pentru serviciile electronice
  • vor putea ține și locul carturilor de sănătate

În prezent acest proiect de lege se află în dezbatere și vot în Camera Deputaților, forul decizional. Dar, aplicarea lui depinde și de aprobarea prin decret de către șeful statului și de publicarea în Monitorul Oficial.

Însă nimeni nu va fi obligat să facă această schimbare, dacă nu o dorește

Proiectul de lege mai prevede și că vor putea fi eliberate cărţi de identitate cu valabilitate de doi ani pentru persoanele cu vârsta cuprinsă între 0 şi 14 ani.

Cu valabilitate de patru ani pentru persoanele cu vârsta cuprinsă între 14 şi 18 ani şi cu valabilitate de 10 ani, după împlinirea vârstei de 18 ani.

Personalizarea documentelor se va realizeaza în Centrul Naţional Unic de Personalizare a Paşapoartelor Electronice din subordinea Ministerului Afacerilor Interne.

Cei care au inițiat acest proiect afirmă că titularul unui astfel de document electronic va putea fi folosit pentru o gamă largă de servicii: bancare, fiscale, sociale, financiare, educaţionale, ceea ce va conduce la simplificarea interacţiunii cu autorităţile publice, prin creşterea calităţii şi accesibilităţii serviciilor publice.

Citeşte şi Monica Pop, declaraţie despre Alexandru Arșinel: “… o nouă tragedie”

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top