Connect with us

Știri

Senatul a adoptat Sistemul RO-ALERT. Avertizările meteo se vor trimite direct pe telefonul mobil

Senatul a adoptat proiectul de lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 72/2017 privind implementarea Sistemului de avertizare a populației în situații de urgență “RO-ALERT”. Sistemul de avertizare a populației în situații de urgență ”RO-ALERT” va fi implementat pe teritoriul României în scopul prevenirii pierderii de vieți omenești ca urmare a fenomenelor meteorologice și hidrologice periculoase.

Prin Sistemul ”RO-ALERT” sunt transmise populației mesaje de avertizare în timp real, prin intermediul tehnologiilor moderne din domeniul comunicațiilor și tehnlogiei informațiilor. Sisteme similare și-au dovedit eficiența în SUA, Olanda, Lituania, Franța, Germania și Belgia.

Sistemul ”RO-ALERT” are o serie de avantaje

  • Transmiterea unor mesaje de avertizare adaptate evenimentului iminent prin intermediul rețelelor operatorilor de telefonie mobilă;
  • Transmiterea rapidă a mesajelor către toți utilizatorii aflați în arealul amenințat chiar în condiții de congestie a rețelelor operatorilor de telefonie mobilă;
  • Afișarea instantanee a mesajelor pe ecranul terminalului mobil fără a fi necesară vreo intervenție a utilizatorului;
  • Repetarea ciclică a mesajelor de alertare la intervale de timp configurabile;
  • Receptarea mesajelor de avertizare și de către terminalele aflate în roaming;
  • Acuratețea mesajelor de avertizare, formulate doar pe baza informațiilor furnizate de surse autorizate.

Sistemul va fi pus în aplicare de către Ministerul Afacerilor Interne prin Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, cu suportul tehnic al Serviciului de Telecomunicații Speciale și va fi operat de către structurile operaționale cu funcționare 24/24 ale IGSU și structurilor subordonate acestuia.

Ca sistem de backup, Departamentul pentru Situații de Urgență va dispune de un terminal cu aceleași funcționalități.

Citeşte şi ANUNŢ fără precedent. Fostul preşedinte a fost ucis într-un măcel

Un anunţ şocant loveşte ca un trăsnet pe toată lumea. Fostul preşedinte al ţării a fost ucis într-un măcel. Informaţia nu a fost încă confirmată de surse oficiale.

Fostul președinte al Yemenului, Ali Abdallah Saleh, ar fi fost ucis de rebelii houthi, alături de care s-a aflat până de curând în alianță, în lupta împotriva regimului. Informația nu a fost confirmată oficial.

Postul de radio al Ministerului de Interne yemenit, controlat de rebeli houthi, a transmis luni că fostul președinte yemenit Ali Abdallah Saleh a fost ucis, fiind împușcat de luptători houthi care au intrat peste el în casă, informează EFE, citată de Agerpres.

Un oficial houthi a confirmat pentru agenția de presă chineză Xinhua că fostul președinte Ali Abdallah Saleh, nepotul său Tareq, alte rude și secretarul general al partidului lui Saleh au fost uciși.

Fostul preşedinte al ţării a fost ucis în această dimineaţă
”Saleh și asistentul secretarului general al partidului, Yasser al-Awadhi, au fost uciși luni dimineață în timp ce încercau să scape în districtul Khawlan de la periferiile sud-estice ale orașului Sanaa, în drumul lor către provincia Marib, controlată de guvernul susținut de Arabia Saudită”, a declarat oficialul houthi.

Saleh, a cărui moarte nu a putut fi confirmată din alte surse, a rupt alianța cu rebelii houthi în acest sfârșit de săptămână după confruntările care au avut loc între combatanți ai ambelor facțiuni.

Potrivit EFE, după atac, rebelii houthi au aruncat în aer casa lui Saleh, aflată în cartierul Al Siasi, din Sanaa. Conform declarațiilor martorilor, mai mulți bărbați înarmați au pătruns în locuință în jurul prânzului și apoi au amplasat dispozitive explozive în mai multe locuri din casă.

Și Reuters a transmis că Saleh ar fi fost ucis, citând tot postul controlat de rebelii houthi, dar a adăugat că informația nu a fost confirmată și de postul tv controlat de rebeli.

Rebelii houthi, sprijiniți de Iran, se află de mai mulți ani într-un conflict sângeros împotriva regimului de la Sanaa, susținut de Arabia Saudită.

Războiul a ucis cel puțin 10.000 de oameni și a lăsat milioane de oameni fără case.

Citeşte şi Horoscop 5 decembrie 2017. Gemenii trebuie să-şi încheie socotelile cu trecutul

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top