Connect with us
Sistemul informatic al CNAS a picat din nou! Cardurile de sănătate nu se folosesc

Știri

Sistemul informatic al CNAS a picat din nou! Cardurile de sănătate nu se folosesc

Platforma Informatică a Asigurărilor de Sănătate este indisponibilă în această dimineață de la ora 07.00 din cauza unor probleme tehnice.

Potrivit unui comunicat de presă al CNAS, până la remedierea problemelor tehnice apărute, serviciile medicale, medicamentele și dispozitivele medicale se acordă/ se eliberează în regim offline.

„Pentru transmiterea și validarea serviciilor acordate în această perioadă sunt aplicabile dispozițiile art. 199 — 202 din HG 161/2016, cu modificările și completările ulterioare și ale art. 361 — 364 din HG 206/2015, cu modificările și completările ulterioare”, se arată în comunicat.

Este a doua zi în care sunt probleme şi în care nu pot fi folosite cardurile de sănătate

„Consultațiile se acordă, dar nu poți să le dai pacienților rețete în siguranță. Oferim consultația normală, pentru că e dreptul omului, rețeta și trimiterea sunt obligațiile Casei de Asigurări,” a adăugat preşedintele Societăţii Naţionale de Medicină de Familie.

În acest sens, până la termenul de raportare a activității lunare pentru perioada în care au fost constatate întreruperi în funcționarea PIAS, președintele CNAS va emite ordin, conform prevederilor legale menționate.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top