Connect with us
Stare de urgență la Bâlea! 20 de turiști sunt blocați în două telecabine

Știri

Stare de urgență la Bâlea! 20 de turiști sunt blocați în două telecabine

UPDATE ORA 19:40 Cele două telecabine de la Bâlea au fost repornite iar cele 20 de persoane aflate în interior nu au mai trebuit evacuate, a anunţat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Sibiu.

Deocamdată se aşteaptă confirmarea că au ajuns cu bine în staţii.

Stare de urgență la Bâlea Lac. Echipaje de salvamontişti au fost chemate să evacueze de la înălţime 20 de persoane, din care trei copii, care se află în cele două telecabine de la Bâlea. Aceste persoane sunt blocate pe cablu în locuri diferite, a anunţat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Sibiu.

Din primele informaţii, nu este nimeni rănit.

Dacă este nevoie, vor interveni şi echipe de alpinişti, potrivit sursei citate.

Nu este prima dată când sunt probleme cu transportul pe cablu, cu telecabina, la Bâlea. De aici s-au mai evacuat turişti şi cu elicopterele, când s-a stricat telecabina.

Telecabina este singurul mijloc de transport între Bâlea Cascadă şi Bâlea Lac, în această perioadă traficul pe Transfăgărăşan fiind oprit, din cauza zăpezii şi a pericolului de avalanşe.

ȘTIRE ASEMĂNĂTOARE: Trei turiști rătăciți în Masivul Făgăraș, căutați cu elicopterul. Salvatorii au găsit un turist decedat

UPDATE 19.35: O a doua persoană a fost reperată în Munții Făgăraș, după ce în urmă cu aproximativ două ore a fost văzută una dintre cele trei persoane dispărute.

Vicepreşedintele CJ Braşov, Adrian Gabor, a precizat pentru AGERPRES că deocamdată au fost văzute din elicopter două cadavre, care vor fi recuperate în cursul zilei de miercuri, când în zonă vor fi două elicoptere care, cu ajutorul unui troliu, vor recupera corpurile. Acestea vor fi duse la un alt elicopter, care va ateriza într-o zonă unde va fi posibil.

În acest moment nu se cunoaşte cu precizie zona în care sunt cele două cadavre, dar cu siguranţă mâine vor fi prezentate mai multe detalii de către echipa de salvamontişti care va merge la faţa locului pentru recuperarea lor.

Secretarul de Stat Raed Arafat a anunțat că o persoană a fost localizată, într-un loc greu accesibil.

„Nu se poate intra în zonă, riscul este unul foarte mare. Cel mai probabil a avut loc o avalanșă. Sâmbătă a avut loc o avalanșă. O persoană a fost găsită, cel mai probabil este decedată. Salvatorii au localizat un turist. Echipajul din elicopterul de căutare l-a văzut într-un loc greu accesibil.

În colaborare cu Salvamontul se va decide momentul recuperării turistului”, a spus Raed Arafat pentru Digi24.

CITEȘTE CONTINUAREA AICI
CITEȘTE ȘI: 35 de turiști blocați în Munții Gurghiu
22 de turişti blocaţi pe munte în Vâlcea. Printre cei blocaţi sunt şi copii
Alertă! PESTE 130 de turiști blocați în Bucegi, zona Babele – Cod Roșu de intervenție – Sunt și mulți copii

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top