Connect with us
Alexandru Arşinel, clipe de coşmar. Actorul este devastat de durere

Vedete

Alexandru Arşinel, clipe de coşmar. Actorul este devastat de durere

Alexandru Arşinel este îngenuncheat de durere după ce alţi doi apropriaţi ai actorului s-au stins din viaţă. 

Problemele nu se mai sfârşesc pentru Arşinel. După dispariţia colegei de scenă, Stela Popescu, şi problemele cu legea cauzate de transplantul de rinichi efectuat de un medic acuzat de fraude de milioane, actorul primeşte noi lovituri de la viaţă.

Directorul Teatrului de revistă „Constantin Tănase” a fost anunţat că un angajat al instituţiei, croitor, a murit în chinuri groaznice.

Totul după ce acesta a suferit un accident rutier

Înaintea acestui eveniment nefericit, actriţa Paula Rădulescu a suferit un infarct. Dar pentru a-l menaja pe Arşinel, afectat profund de dispariţia Stelei Popescu, actorii i-au ascuns acest lucru.

În cele din urmă Arşinel a aflat de problemele artistei

Arşinel a aflat, până la urmă, de problemele de sănătate ale Paulei Rădulescu. Dar actriţa îţi revenise deja iar Arşinel nu a avut de suferit.

De parcă apropiaţii lui Arşinel ar fi urmăriţi de un blestem, în urmă cu doar câteva zile, un alt subaltern al actorului a sfârşit tragic.

Bărbatul, trecut de 60 de ani, angajat la teatrul „Constantin Tănase”, unde se ocupa de recuzită, a decis să se sinucidă.

Potrivit unor surse apropiate anchetei, bărbatul suferea de foarte mult timp de depresie. În acest caz eforturile celor din jur au fost zadarnice.

Citeşte şi Scrisoarea copleșitoare a unui actual deputat către Alexandru Arșinel

În 2013, după ce Alexandru Arșinel a suferit un transplant de rinichi, operat de medicul Mihai Lucan, un tânăr asistent social îi trimitea actorului o scrisoare deschisă.

Tânărul asistent social, care se ocupă de îngrijirea a 70 de copii bolnavi de insuficientă cronică renală, se numea Emanuel Ungureanu, iar acum este deputat USR.

El este omul care a făcut mai multe plângeri penale împotriva medicului Mihai Lucan, șeful Clinicii de Transplant Renal de la Cluj.

Scrisoarea publicată de site-ul stiridecluj.ro a ajuns în scurtă vreme virală și a declanșat o reacție virulentă la adresa lui Alexandru Arșinel, acuzat că a avut parte de un transplant preferențial în detrimentul tinerilor care așteaptă ani întregi să obțînă un rinichi sănătos de la un donator.

“Stimate domnule Alexandru Arșinel,
Numele meu este Emanuel Ungureanu, va scriu în calitate de asistent social care se ocupă de 13 ani de îngrijirea a peste 70 de copii și tineri care suferă de insuficientă renală cronică, tratată prin hemodializă, dializă peritoneală și transplant renal.

Regret din toată inima că suferiți la fel că prea mulți români de una dintre cele mai cumplite boli, insuficientă renală cronică care condamnă la o moarte lentă mii de concetățeni ai noștri.

Am aflat cu bucurie împreună cu milioane de români, cărora le-ați înseninat viață cu prestațiile dumneavoastră de înalta ținută artistică, că ați primit o șansă la viață prin bunăvoința unei familii care a hotărât să fie de acord că o parte din corpul persoanei dragi trecute în neființă să trăiască prin dumneavoastră.

Sunt totuși trist și extrem de dezamăgit, domnule Arșinel, de faptul că ați acceptat un tratament preferențial din partea unui sistem de transplant care ar trebui să ofere o șansă la viață pe criterii clare, transparente tuturor bolnavilor care au nevoie de un organ funcțional pentru supraviețuire.

Dumneavoastră ați primit un rinichi la 3 zile după ce ați solicitat un transplant pentru că sunteți o vedetă și profesorul Lucan a decis că viață dumneavoastră este mai prețioasă decât a altora.

Dacă aș fi părintele unuia dintre zecile de tineri cu insuficientă renală cronică care merg de trei ori pe săptămâna cu salvarea la un centru de dializă și stau țintuiți de un pat conectați la un aparat timp de 4 ore chinuitoare v-aș întreba:

De ce credeți că viață copilului meu, care are 21 de ani și care face dializă de 8 ani, este mai puțîn importantă decât viață unui om de 70 de ani care nu a făcut nici măcar o zi de dializă?

La sfârșitul anului trecut, domnule Arșinel am fost “sfâșiat” alături de “familia” de copii și tineri dependenți de dializă de care mă îngrijesc de vestea morții Adinei Bleotu, o tânăra din “gașcă” noastră pe care am iubit-o enorm. Acest om cu suflet minunat nu împlinise 20 de ani și terminase primul an la medicină la Universitatea de Medicină din Timișoara.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vedete

To Top