Connect with us
Actorul Robert Powell a devenit cunoscut dupa ce a interpretat rolul Mantuitorului in filmul Iisus din Nazaret al regizorului Franco Zeffirelli.

Vedete

Cum arata acum Robert Powell, interpretul lui „Iisus din Nazaret”

Robert Powell a devenit cunoscut dupa ce a interpretat rolul Mantuitorului in cunoscutul film „Iisus din Nazaret”. Ajuns la 71 de ani, el continua sa joace in piese de teatru si sa fie un nume respectat in breasla actorilor britanici.

Robert Powell a devenit cunoscut dupa ce a interpretat rolul Mantuitorului in cunoscutul film „Iisus din Nazaret”. Ajuns la 71 de ani, el continua sa joace in piese de teatru si sa fie un nume respectat in breasla actorilor britanici.

Robert Powell s-a nascut pe 1 iunie 1944 in Salford, Lancanshire, si si-a inceput cariera de actor jucand in seriale si filme de televiziune in Marea Britanie.

In 1977, ajunge in atentia intregii lumi cand interpreteaza rolul lui Iisus din filmul „Iisus din Nazaret” al legendarului regizor Franco Zeffirelii. Productia, o miniserie de televiziune de 6 ore si 16 minute, prezinta viata Mantuitorului, iar Robert Powell fusese distribuit initial in rolul lui Iuda. Regizorul Franco Zeffirelli a decis sa il faca protagonist, dupa ce i-a vazut ochii si s-a gandit ca privirea blanda a acestuia ar corespunde perfect lui Iisus Hristos.

Rolul a fost unul dificil pentru actor, care a declarat ca nu este chiar o persoana religioasa. „Citisem Biblia, dar nu m-a ajutat foarte mult, intrucat nu existau indicii clare cu privire la personalitatea lui Iisus. M-am gandit sa joc personajul in modul in care il percep cei care cred in El”, spunea actorul in urma cu cativa ani, intr-un interviu pentru surreymirror.co.uk.

Robert Powell a primit numeroase scrisori de felicitare si premii pentru prestatia sa din „Iisus din Nazaret”. El spune, insa, ca cel mai frumos compliment a venit din partea fratelui sau. „Fratele meu este ateu si a vazut filmul impreuna cu parintii mei. Spre final, dupa scena crucificarii, a devenit foarte tacut si la un moment dat a murmurat: te pune pe ganduri, nu-i asa. Faptul ca am pus un ateu pe ganduri cu acest rol, cred ca e cea mai mare realizare a mea”, a mai spus actorul.

Dupa interpretarea acestui rol, despre Robert Powell au inceput sa circule tot felul de legende urbane si mituri. S-a spus ca a innebunit, ca a orbit sau ca s-a decis sa devina pustnic. Unele voci spuneau chiar ca a dobandit capacitatea de a face minuni.

robert powell 2

Cum arata acum Robert Powell

VEZI AICI FILMUL IISUS DIN NAZARET, ONLINE, CU SUBTITRARI IN LIMBA ROMANA

robert powell

Robert Powell, in rolul lui Charles al III-lea

De fapt, Robert Powell si-a continuat cariera artistica si a jucat in numeroase filme de televiziune si seriale britanice. A fost, de asemenea, narator pentru mai multe filme documentare.

Anul acesta, actorul l-a interpretat pe regele Charles al III-lea, in piesa de teatru cu acelasi nume, performanta pentru care a primit multe aprecieri critice.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vedete

To Top